BESTIG KEBNEKAISE 2018
Datum
 28/7 – 31/ (Några lediga platser)
Datum 7 & 2/8 – 5/8 (FULLBOKAD)

För åttonde året i rad vill vi stå på Sveriges högsta topp, 2 104 meter över havet.

Unikt för denna expedition är att vi gästas av vår mountaineerings expert som tillsammans med sitt team bestigit de sju högsta topparna på världens sju kontinenter. 7 Summit Women kommer dela med sig av sina inspirerande historier och lära er grunderna i hur man planerar och genomför en alpin klätterexpedition.

Vi vandrar vi leden från Nikkaluokta till Kebnekaises fjällstation. Därifrån utgår vi sedan för att via den Östra leden ta oss upp till Sydtoppen.

Ett fantastiskt äventyr där du får uppleva ett av våra vackraste naturområden och klättra Sveriges högsta berg tillsammans med våra experter från Himalaya.

Vi går den östra leden till Sydtoppen.
Östra Leden (klätterleden) inkl. färdledare & Via Ferrata guide samt nödvändig säkerhetsutrustning ingår. * Standardutrustning ingår för Via Ferrata/Östra leden är hjälm, rep, sele och karabiner.

Gäst expeditionsledare: 7 Summit Women Team
De är det mest framgångsrika kvinnoexpeditionen att bestiga Mt Everest och det första kvinnliga teamet att någonsin bestiga de högsta topparna på världens alla sju kontinenter. Parallellt med sina expeditioner har teamet också inspirerat och stärkt tusentals av studenter och kvinnor genom olika aktiviteter runt om i världen.

Idag fortsätter de att tänja på gränserna, samtidigt som de arbetar för att främja utbildning, turism utveckling och stärka kvinnor i Nepal. Vi samarbetar med 7 Summit Women i Nepal och är stolta över att välkomna dem till The Search Adventures Kebnekaise expedition 2018.

Expeditionsledare: Fredrik Hermelin
Fredrik, grundare av The Search Adventures, har lång erfarenhet av vandring och klättring. Sedan 1997 har han varit aktiv inom vandring, klättring och äventyrsresor, i Afrika, Nepal, Sydamerika och självklart de svenska fjällen. Kebnekaise är Fredriks återkommande favorit som han säger överträffar förväntan varje gång.

”Fjällen är ombytlig, vacker men också rå och ibland väldigt utmanande. Det är vädret i fjällen som styr varje upplevelse. Det finns aktiviteter för alla dagar och tillsammans i vår grupp ser vi till att stämningen är på topp.”

Expeditionsdetaljer:
Alla aktiviteter ingår:

• Transfer från Kiruna flygplats till och från Nikkaluokta.
• Heldag bestigning av Kebnekaise, 2 104 meter.
• Reservdag Kebnekaise.
• Guidad vandring till Tarfalastugan.

Logi i 4 -bädds rum:
• Toalett och dusch i korridor
• Tillgång till bastu, torkrum
• Linne, handduk och städning ingår

Alla måltider ingår:
• 3 st. 3-rätters middagspaket i Elsas kök
• 3 st. frukostbuffé
• 2 st. Picnic lunchpaket
OBS! Dryck är inte inkluderat.

Grundutbildning tillsammans med 7 Summit Women:
• Hur planerar man en alpin klätterexpedition
• Utrustning och hur man använder den
• Glaciärvandring och viktigt att tänka på
• Repteknik, Firning, Räddning

PRIS 7 650 SEK per person enl. ovan beskrivning
(Obs, begränsat antal platser)

Övrig info:
Expeditionen startar och avslutas på Kirunas flygplats:
Vår Busstransfer hämtar oss på Kiruna flygplats vid ankomst kl 10:30 och lämnar oss tillbaka på avresedagen kl. 13.3o

Du tar dig själv till Kiruna.
Bästa sättet är att flyga dit är med SAS eller Norwegian. I paketet ingår transfer från Kiruna flygplats till Nikkaluokta fjällstation t/r där vi börjar vår vandring mot Kebnekaise.

Båtturen på Laddujavri.
Vi tar båtturen på sjön Laddujavri. Denna båttur kostar i skrivande stund 350 kr enkel per person. Vi reser bara enkel väg då vid vandringen tillbaka till Nikkaluokta går vi hela vägen.

Vad krävs det av dig:
Du måste ha en bra grundkondition, vara redo att vandra i utmanande stenig och ojämn terräng i ca 10-14 timmar. Du måste också vara redo att göra en enklare klättring via Östra ledens ”Via Ferrata” led upp till toppstugan. Vi använder, rep, hjälm och karabiner för att säkra oss på leden upp. Vi korsar dessutom en glaciär.

Säkerhet:
Säkerhet och förberedelse är två viktiga faktorer. Att bestiga Kebnekaise handlar främst om att ha bestämt sig. Att inte ge upp. Väder, vind och sikt är snabbt skiftande på Kebnekaise och gör att toppen ibland är svår att bestiga trots att höjden inte är så utmanande. Men det är en tuff vandring under en dag.

Ingen tidigare erfarenhet krävs. Men du måste ha en god grundkondition. Vi kommer ev. att gå med stegjärn samt att vi knyter in oss i rep när vi vandrar över Björlings glaciär. Vi vandrar genom forsande vattendrag, över glaciärsprickor, stenrösen och uppför branta backar. Tillsammans når vi toppen och mår toppen på ett säkert sätt.

Vill ni ställa frågor till mig går det bra att skicka ett email till:
fredrik@TheSearchAdventures.se

Välkomna till The Search ® Kebnekaise Expedition 2018

/Fredrik Hermelin


En av våra äventyrare säger:
Jag hängde med The Search Adventures på en av deras vandringar upp till Kebnekaises sydtopp. Det var en fantastisk upplevelse som innehöll allt. Fantastisk natur, härligt gäng med 2 erfarna guider med kunskap, utrustning och inte minst positiv och peppande attityd.

De fick mig som inte gillar höjder, med sitt lugn och goda instruktioner klara klättringen utan problem, vilket gav en extra kick! Den goda maten man sen kunde avnjuta i Elsas kök på fjällstation var pricken över i på denna total upplevelse.

Jag kan varmt rekommendera alla att ta chansen och åka på en resa och ett äventyr med Fredrik och Ram, ni kommer inte ångra er det blir ett minne för livet!

/Marie Hermelin

Skriv ett svar

You must be logged in to post a comment.