Välkommen till årets Skid Touring helg i Alperna
För fjärde året i rad reser vi till den lilla bergsbyn Alpbach i Tirol. Här finns några av alpernas bäst bevarade hemligheter. Ett paradis för Skid Touring och oändliga möjligheter till fina off-pist åk i alla nivåer.

Ankomstdag, 7 mars:
Vi försöker se till att alla landar så tidigt som möjligt på flygplatsen i München där vår transfer hämtar upp.

Er guide Kristian Lund möter er vid ankomst i Alpbach och om allt flyter på hinner ni med ett par fina första åk redan på  ankomstdagen. Ni  checkar sedan in på Pension Angelika i delat dubbel/twin rum och gör ev. ett besök hos Conny’s Sport för att hämta ev. hyrd utrustning. Ni avslutar dagen med en liten after-ski och presentation av varandra, byn, skidområdet och programmet. Sedan middag tillsamman på Restaurang Post alm mitt i byn.

Dag 2, 8 mars: Träning och introduktion
Tidig uppstigning och stor frukost. Ni packar lunchpaket och beger er sedan ut för att möta vår vår lokala bergsguide Gerhard Kirchmair Det blir en rolig testa på och känna in skidor och utrustning dag, då ni också gör en ordentlig lavin utbildning och provar er tranciever, sond och spade. Under dagen gör ni flera fina stigningar och fina åk ner i pistnära ”Off pist” terräng. Ev blir det en bestigning av Wiederbergshorn. Trötta kommer ni åter till Alpbach för after-ski följt av middag på Restaurang Jakober mitt i byn. 

Dag 3, 9 mars: Sagtalerspitze (Gamskopf)
Ni stiger upp kl. 08.00 och äter frukost, packar lunchpaket och beger er ut när solen går upp. Denna dag vandrar ni i en skön orörd terräng där bi letar efter långa fina åk med lössnö. Inga branta stup eller utmanande stigningar. Bara en skön dag för att trimma teknik och bli trygg i terrängen.

Det blir en lång dag med skid touring och om väder tillåter en fantastisk avslutning på toppen av Gamskopf. Har ni tur är snön lätt och ni kan njuta av åket till max. Ni avslutar dagen med after-ski på Restaurang Post alm efterföljt av tidig middag på samma ställe.

Dag 4, 10 mars: Galtenberg 2425 meter
06.00 stiger vi upp och packar vår lunchpaket. Innan solen går upp och i skenet av våra pannlampor beger vi oss uppför mäktiga Großer Galtenberg. Sakta gryr dagen och färgar bergen guldgula. Det blir en skön svettig dag med ca 6 timmars uppförsbacke i lugnt tempo och med mycket stop och tid för att njuta.

Målet är att nå toppen på Großer Galtenberg från nordsidan. Nu ber vi till vädergudarna och han som ansvarar för att snön är lätt och fluffig. (Vi tar beslut om rutter när vi ser och känner på väder och snö). Vi vandrar så långt och högt som varje deltagare själv känner möjlig.

Lunch i solen och vi njuter av vår bedrift. Vi blickar uppför Großer Galtenbergs branta sluttning. Sedan skidar vi ner tillbaka till Alpbach och inleder säsongens häftigaste After-ski och middag.

Dag 5
Sovmorgon och frukost, passa på att njuta av en liten morgonpromenad runt byn, lunch äter ni tillsammans innan taxibilen hämtar er för återfärd till München. Vi rekommenderar att boka flyg hem från München ca kl 14:00-18:00 tiden.

Vi hoppas alla har fått njuta en fin skidupplevelse med Skid Touring och en fantastisk topptur på Großer Galtenberg.

OBS! Väder och vind styr våra val av aktiviteter. Skulle det bli dåligt väder finner vi alternativa rutter. Vi skid turar i stort sett oavsett väder. (Bara tjockdimma stoppar oss) Skulle vi ev ta beslut om att åka till annan ort och det blir några merkostnader som bensin och alternativa guider reserverar vi oss för att vi måste alla måste dela dessa kostnader lika i hela gruppen. 

PRIS 6 400 SEK
Inkluderat i paketet:
* Svensk färdledning och skid touring instruktör
* 3 dagar lokal bergsguide
* 4 nätter i delat dubbel/twin room på Haus Angelika med frukost
* 3 lunchpaket
* Transporter till och från backarna alla dagar

Ingår inte i paketer:
* Flyg till och från München
* Taxitransfer från München tur/retur
* Middagar eller drycker
* Obligatorisk reseförsäkring
* Ev. Skidhyra, Randonné skidor, lavinsändare, sond och eller spade (ca.110 €)

Obligatorisk säkerhetsutrustning krävs av alla på denna resa.
* Hjälm
* Lavinsändare
* Spade
* Sond
* Skidryggsäck
OBS! Allt kan hyras (Bra utrustning) för ca 110 € för hela helgen