thesearchlogoSå nära naturen du kan komma

Vi är många som älskar att uppleva naturen på nära håll. Nu har du möjligheten att få en helt ny och betydligt närmare naturupplevelse – Åk till världsarvet Galápagos där vi tillsammans kan se det som Charles Darwin såg och gav honom inspiration till sin banbrytande skrift ” Om arternas uppkomst” som gavs ut för drygt 150 år sedan.

Otto Hermelin som har besökt ögruppen många gånger tillsammans med studenter i egenskap av docent i geologi kommer att guida er runt och berätta om hur dessa öar bildades för några miljoner år sedan på ekvatorn, omkring 100 landmil väster om Ecuadors kust. Otto kommer förutom öarnas geologi också att berätta om alla endemiska arter av fåglar som lavatrut, Galápagosskarv och Galápagospingvin vi kommer få uppleva på nära håll. Vi kommer att snorkla tillsammans med mängder av färgglada fiskar, rockor, hajar och inte minst sköldpaddor. När simmade du senast tillsammans med ett nyfiket sjölejon eller en havsleguottohermelinan på födosök – nu finns chansen.

På land kommer vi att se de för ögruppen unika och gigantiska landsköldpaddorna och landleguanerna men också de berömda Darwinfinkarna som kom att ge Darwin inspiration till hand berömda evolutionsteori.

The Search ® Adventures har till sammans med Otto tagit fram och planerat en expedition där ni kan uppleva allt detta och mycket mer. Vår resa börjar den 29 januari 2017 i Ecuadors huvudstad Quito. Efter att ni checkat in på Hotel Hilton Quito håller vi ett välkomstmöte med gruppen. Nästa förmiddag gör vi en stadsrundtur och avslutar med en trevlig middag tillsammans.leguan

Efter en tidig frukost gör vi en heldagsutflykt till världens högsta aktiva vulkan, Cotopaxi. Dagen efter, tidigt på morgonen flyger vi ut till Galápagos där vi under 8 dagar kommer ha fartyget Xavier III som vår eget hem. Vi kommer varje dag att ha två strandhugg (landstigning från gummibåtar) och två snorklingsturer för att se och studera livet på land och i hav närmare och se det som Darwin såg.

 

Kalla fakta:
Tid: Avresa 29 januari 2017 – Hemkomst 11 februari 2017 

Vad som ingår:

 • Vid ankomst den 29 januari till Quito. Transfer till Hotel Hilton Quito
 • 5 nätter på Hilton tre nätter innan och två nätter efter Galálapagos-resan, frukost ingår.
 • Stadsrundtur med bl.a. ekvatormuseet (Quito är beläget bara 25 kilometer söder om ekvatorn).
 • 31: januari heldagsutflykt till Cotopaxi
 • Den 1:a februari åker vi ut till Galápagos där vi inkvarteras på fartyget Xavier III
  8 dagar inkl. frukost, lunch och middag (alkoholhaltig dryck betalas separat).
 • Dubbelhytter (twin bed)
 • Snorkel, cyklop, simfötter och våtdräkt

xavierIII

 

 

 

 

 

Detta ingår inte:

 • Alkoholhaltiga drycker
 • Vatten på flaska
 • Några middagar och luncher i Quito.
 • Dricks

Viktigt att observera: Detta är ingen lyxkryssning – alla landstigningar till och från Xavier III sker med gummibåt varför man måste kunna ta sig i och ur denna från såväl brygga, klippor och från en sandstrand.

Planering: The Search ® Adventures
Tekniska arrangörer: 
G Adventures