Att vandra i Himalaya och beskåda några av världens högsta berg, är en dröm högt upp på mångas lista. Det är en mytomspunnen plats där människan i århundraden utmanat naturen och levt vid foten av ”Chomolungma” Universums moder.

Vi tar dig med till Nepal med ett fullspäckat program, som ger stort utrymme för att du ska kunna njuta av kultur, underbara människor, trånga gränder och tusenårig historia. Du upplever djungel och ser Asiens ikoniska vilda djur samt gör en kortare, men oförglömlig vandring mot Himalayas snöklädda toppar. Välkomna till expedition ”Det bästa av Nepal”

/Fredrik Hermelin & Ram Silwal

Dag 1 Avresa till Nepal med flyg
Avresa Skandinavien med Turkish Airlines alt. Qatar Airways till Kathmandu med ett snabbt och bekvämt byte via Istanbul eller Doha.

Dag 2 Ankomstdag
Vid ankomst till Katmandu flygplats möter ni vår personliga guide och efter en kort transfer till vårt hotell blir det ett varmt traditionellt mottagande. Vi har valt ett av Katmandus klassiska hotell Dwarika som dessutom är ett av de bäst bevarade hotellen med Newari arkitektur. Folkgruppen Newari är kända för sin skicklighet inom träsnideri och byggkonst och hotellet är en UNESCO världsarvsplats med en underbar historia. Här kommer ni trivas under er vistelse i Katmandu.

Det blir en lugn start på resan och efter ett par timmars vila möts vi och går igenom vårt program tillsammans med vår guide. Eftermiddagen bjuder på en utflykt till en av Nepals heligaste platser Pashuphutinath tempel. Vi vandrar till forts genom området och dess heliga tempel och upptäcker des uråldriga traditioner. Vi återvänder till hotellet i god tid innan middag som serveras på en av stadens många trevliga restauranger.

 

Dag 3 Sightseeing
Efter en god frukost beger vi oss ut på en heldagsightseeing. Vi besöker olika fantastiska och viktiga platser inom buddismen, hinduismen och den senaste Rana dynastin. Vi besöker Swayambhunat, Patan Durbar Square och Boudhanath Stupa. Ni kommer få uppleva några av världens mest spektakulära tempel och platser, samt få en inblick i hur Nepal trots över 120 olika etniska grupper, språk och religioner har levt fredligt sida vid sida i århundraden.

En god lunch serveras under dagen och ni återvänder till ert hotell på eftermiddagen för att vila. Under kvällen tar vi er till ytterligare en trevlig restaurang.

Dag 4 Sightseeing
Efter en god frukost åker vi till Bhaktapur. Staden är en av UNESCOs världsarvsplatser, men förstördes nästan helt under jordbävningen 2015. Sedan dess har återuppbyggnaden varit i full gång, men att restaurera tempel och byggnader med traditionellt hantverk tar tid. Genom vårt besök stötta och hjälper vi återuppbyggnaden av denna unika och vackra plats.

Stadens många gränder och torg är sevärda och här har det utspelats många spännande händelser i Nepals historia. Staden byggdes under 1200-1400 talet och vår guide berättar om traditioner, historia och hur livet i Nepal förändrats under de sista 800 åren. Det är en lättsam dag, skön temperatur och full med nya insikter. En god lunch servers i Bhaktapur.

Vi återvänder till Dwarika’s för en mycket speciell middag på deras egen restaurant Krishnarphan. En oförglömlig dag.

Dag 5-8 Mot bergen
En tidig frukost och start på dagen då vi flyger vidare till Nepals näst största stad Pokhara. Här vid forten av det väldiga Annapurnamassivet, kommer er fyra dagars vandring att starta. Vi är nu omgärdade av snöklädda berg med toppar på 8 000 meters. Vi ska vandra ”The Royal Trek” och sover i sofistikerade, lyxiga tält med både säng, stolar och bord – självklart med full service och helpension. Vi har också vårt egen Sherpa guide och team med oss.

Vi vandrar genom traditionella byar och vackert landskap på en höjd mellan 1000-2000 meter. Vi stannar ofta för att möta lokalbefolkningen, dricka chiia Nepalesiskt te och för att titta ut över de vackra bergen. Vi får höra om guden Shiva som bor på ett av dessa heliga berg och om de första klättrarna som kom till Nepal för att bestiga Himalayas berg. Detta är en underbar upplevelse och blir ett minne för livet.

Dag 8 Tillbaka till Phokara
Efter att ha vandrat denna vackra led och upplevt Himalaya är det dags att återvända till Phokara för en välförtjänt dusch och ordentlig vila. Vi övernattar på underbart fina Fulbari Hotel. Fulbari har en egen spa anläggning och golfbana. Passa på och njut av en massage eller en runda golf.

Dag 9-10 Djungelboken
Äventyret fortsätter nu med en bekväm bilfärd (ca 5 timmar) till Chitwan Nationalpark. Vi anländer till de södra delarna av Nepal, låglandet där berg och kullar plattas ut till grönskande åkrar och tät tropisk djungel. Chitwan är känt för sina elefanter, noshörningar, krokodiler och den bengaliska tigern, samt en rad unika fågelarter. Vårt program inkluderar tre dagar och två nätter med djungelsafari, på traditionell båt, med elefant och genom djungeln till fots. Under vistelsen i Chitwan bor vi på spännande Sapana Village resort.

Vi besöker lokala byar och upplever livet som Mowgli i den klassiska berättelsen Djungelboken. Visste ni förresten att ”Baloo” betyder björn på Nepalesiska?

Dag 11
Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Baloo och Baghera, men kanske kan vi ta med oss vårt inre vilda barn ”Mowgli” en liten stund till. Vi flyger tillbaka till Katmandu på ca 25 minuter. Vi checkar in i centrala Katmandu hos en god vän på boutique hotellet Ambassador Garden Home. Nu är det är shopping på programmet och självklart guidar vi er till de finaste affärerna. Äkta pashmina, frilufts utrustning, traditionell konst och ädelstenar är gåvor vi rekommenderar.

Vi äter vår sista middag tillsammans på en trevlig restaurang inne i centrum och delar en extra skål för denna fantastiska resa.

Dag 12
Efter god frukost packar vi vårt bagage och tar det lugnt på hotellet. Egen tid för alla innan vi beger oss till flygplatsen för att påbörja vår resa hem till Skandinavien. Vi säger farväl till Nepal – för denna gången.

Namaste!

Pris ca 44 750 Sek per person

I priset ingår:

 • Flygresa från Skandinavien till Katmandu t/r
 • Alla flygskatter
 • Alla övernattningar på 4 stjärniga hotell och i sofistikerade lyxtält
 • Alla måltider (förutom sista dagens lunch som är på egen hand)
 • Luncher och middagar på personligen utvalda restauranger
 • Alla aktiviteter och inträden till alla museum eller tempel
 • Privat guide och Sherpa’s
 • Flygbiljetter Katmandu – Phokara, Chitwan National Park Katmandu.
 • All transport under resan

I priset ingår inte:

 • Alkohol och flaskvatten
 • Dricks ca 10 USD per dag per person till lokal guide
 • Visum till Nepal 40 USD betalas kontant på plats
 • Reseförsäkring

Boka din plats på fredrik@thesearchadventures.se eller ring 070 856 18 38