Att vandra i Himalaya och beskåda några av världens högsta berg, är en dröm högt upp på mångas lista. Det är en mytomspunnen plats där människan i århundraden utmanat naturen och levt vid foten av ”Chomolungma” Universums moder.

Vi tar dig med till Nepal med ett fullspäckat program, som ger stort utrymme för att du ska kunna njuta av kultur, underbara människor, trånga gränder och tusenårig historia.

/Fredrik Hermelin & Ram Silwal

Skandinaviska färdledare och svensktalande representation i Kathmandu. Alla transporter och måltider inkluderade i resan. * Speciella transporter av kamerautrustning inkluderat i resan, all utrustning måste ha separat försäkring.

Dag 1|
Avresa Skandinavien med Turkish Airlines alt. Qatar Airways till Kathmandu via Istanbul eller Doha.

Dag 2 |
Vid ankomst till Kathmandu möts ni av vår guide och välkomnas på traditionellt Nepalesiskt vis.
Privat transfer till Hotel Shanker nära Kathmandus historiska centrum. Efter ankomst har vi en kortare genomgång av ert program tillsammans med våra lokala arrangörer och Sherpas. Vi gör en kortare sightseeing av staden till fots. Middag tillsammans i Kathmandus nöjeskvarter Thamel.

Dag 3 |
05.00 uppstigning för att med cykeltaxi bege oss till Durbar Square som utgör stadens gamla stadskärna med historiska tempel och palats. Att se solen gå upp och fånga morgonljuset när det bryter in över de tomma och disiga torgen skapar en magisk effekt och stor upplevelse. Vi njut av att gå vilse under morgonen i trånga gränder och torg, med tempel och marknadsplatser som sakta kommer till liv inför en ny dag. Frukost äter vi tillsammans på café under morgonen.

Heldag med sightseeing och mycket tid för att stanna och fotografera stadsliv, tempel, marknader, heliga män och lokalt djurliv. Vi besöker UNESCO världsarvs platser så som Swayabhu Stupa, Bouddahnat Stupa, Pashupatinath Temple. Dagen går i lugnt tempo och ger er möjlighet att verkligen utnyttja tiden för att komma i stämning.

Kvällen avslutas med en traditionell middag på Hotel Dwarika, ett vackert hotell med historiska anor och ett välbevarat exempel av Newari arkitektur, också den utnämnt till UNESCO världsarvsplats.


Dag 4 |
Vi stiger åter igen upp med solen och beger oss till flygplatsen. Resan tar cirka 45 minuter och vi anländer till den välkända flygplatsen Lukla på 2900 meters höjd. Ni har eget flyg och er utrustning och baggage tas speciellt omhand av vår personal.

Efter att vi anlänt till Lukla lastas all utrustning och er packning på Yak’er och ni startar er vandring genom byar, grönskande dalar, över hängbroar och genom vackra trädgårdar. Efter cirka 5 timmars vandring med lunch halvvägs anländer ni till Phakding där ni stannar för middag och vår första övernattning. Denna dag har varit fylld av nya intryck, vackra vyer och snöklädda bergstoppar.

Under vandringen bor och äter vi tillsammans på ett lokalt Tea House, en traditionell benämning för gästgiveri i Nepal. Vi sover i enkla rum men närheten till lokalbefolkningen ger oss möjlighet att lyssna till lokala legender. Vi vandrar ju i Sir Edmund Hillarys fotspår.

Dag 5 |
Under dagen korsar vi den mörktiga floden Dudh Koshi flera gånger och vandrar upp till Namche Bazar – ”staden bland molnen”. Detta är Sherpafolkets huvudstad och en enastående upplevelse i sig själv. Om vi har extra tur får vi se toppen på Mt. Everest under vår vandring upp genom skogen.

För första gången känner ni också av den höga höjden. Det är en lite krävande men ändå behaglig vandring genom små byar och grönskande skog. Vi övernattar på Tibet Hotel. I den omgivning som ni nu befinner er i är djurlivet rikt.

Namche Bazar ligger på en dramatisk klippavsats 3 000 meter över havet. Här råder en livlig kommers och runtomkring oss tornar flera bergstoppar på över 7 000 meters höjd. Från Namche Bazar kan vi se det vackra berget Ama Dablam samt toppen på Mt. Everest.

Dag 6 |
Heldags fotografering och utforskande av omgivningarna. Programmet skapas helt av er och vi ordnar utflyckter efter era önskningar. Djur, natur, människor och annorlunda omgivningar gör denna plats till en av värdens mest spektakulära och fascinerande.

Här kan vi njuta av goda apfelstrudel och gott kaffe och träffa Everestikoner, vandrare och klättrare från hela världen. Under kvällen äter vi en god middag och upplever kvällsarrangemang på Tibet Hotel.

Dag 7 |
Ännu en dag för utforskande av omgivningarna. Kanske vill ni vandra ett par timmar upp i bergen och genom orörd natur till Thame som är känt för sitt Tibetanska kloster. Thame är också hemorten för världens mest kända Sherpa, Mr Tenzig Norgay, som stod först av alla tillsammans med Sir Edmund Hillary på toppen av Mt. Everest den 29:e maj 1953. Denna dag är fylld av upplevelser, natur och rikt djurliv. Kvällen avslutas med traditionell middag och arrangemang på Tibet Hotel.

 

Dag 8 |
Ni går i lugn takt nerför berget och tillbaka till Lukla. Det är en lång dags vandring, med det är en enkel och avkopplande dag. Ni är framme vid Lukla på eftermiddagen och övernattar här för att sedan ta det första morgon flyget tillbaka till Kathmandu.

Dag 9 |
Ni flyger tillbaka till Kathmandu och privat transfer väntar er till Hotel Shanker. Här är fantastiska möjligheter att ha en avslutningsfest och workshop för alla deltagare. Med stor tropisk trädgård och pool i en lugn och avkopplande miljö avslutar ni er fotografiska expedition.

Dag 10 |
Privat transfer till flygplatsen och flyg tillbaka till Skandinavien via Doha eller Istanbul.

Dag 11 | Hemkomst

Pris: 29 300 SEK per person

Resans innehåll:

 • Flygresa med Turkish Airlines alt. Qatar Airways t/r.
 • Högklassig standard på mat och hotell i Kathmandu.
 • Under dag 4-8 sker övernattning i lokala Tea Houses och standard är enkel med delade badrum och dusch.
 • Expertfotograf som håller inspirerande utbildningar på kvällarna.
 • Alla transfers .
 • Samtliga måltider.
 • Guidade turer i Kathmandu.
 • 6 dagars vandring med bärare till Namche Bazar med extra Yak support för kamerautrustning.
 • Flyg till och från Lukla inkl transfer till och från inrikesflygplats.
 • Dricks till alla Sherpas och guider ingår i priset.
 • Skandinaviska färdledare.

Obs! Man bör vara vid god hälsa med normal kondition och beredd att vandra i ca 5 timmar i lugn takt med många stopp för lunch och fika samt fotografering.

Priset innehåller inte:

 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Visum till Nepal som betalas vid ankomst till Kathmandu
 • Separat reseförsäkring – obligatorisk.

Försäkring av kamerautrustning, all utrustning måste ha separat försäkring.

För mer information om resan och anmälan kontakta Fredrik Hermelin på: The Search ® Adventures på telefon 0708 56 18 38 eller e-post fredrik@thesearchadventures.se