Kebnekaise – Ett alpint äventyr 8-11 augusti 2021

Vi älskar Kebnekaise. Naturen, omgivningarna och utmaningen.

Följ med oss på en spännande alpin upplevelse och bestig Sveriges högsta berg.

Tillsammans med dig vandrar vi leden från Nikkaluokta till Kebnekaises fjällstation. Därifrån utgår vi sedan för att via Jökelbäcken ta oss upp via den östra leden, över Björlings glaciär till Sydtoppen. Ett stort äventyr där vi vill att du ska få en fantastisk upplevelse.

Expeditionens ledare
Fredrik Hermelin & Ram Silwal

Fredrik, grundare av The Search ® Adventures, har lång erfarenhet av vandring och klättring. Sedan 1997 har han varit aktiv inom vandring, klättring och äventyrsresor, i Afrika, Nepal, Sydamerika och självklart de svenska fjällen. Kebnekaise är Fredrik’s återkommande favorit som han säger överträffar förväntan varje gång.

Ram Silwal, från Dhadhing, Nepal och Malmö. Ram är partner i The Search ® Adventures och sedan 2007 har Ram ansvarat för alla våra äventyr och expeditioner i Nepal. Ram är världskänd inom forspaddling och äger och driver sitt eget äventyrscenter i Nepal (Royal Beach Nepal) Ram arbetar med utbildning, ungdomar och har en lång CV med meriter inom vattensport och bergsexpeditioner. Har klättrat på Kebnekaise varje år sedan 2010.

Expeditionsdetaljer – Alla aktiviteter ingår:
• Transfer från Kiruna flygplats till och från Nikkaluokta
• Heldag bestigning av Kebnekaise, ca 2 102 meter
• Reservdag Kebnekaise
• Guidad vandring till Tarfaladalen

Alla måltider ingår:
• 3 st måltider per dag • 3 st. frukostbuffé • 2 st. Picnic lunchpaket. OBS! Dryck är inte inkluderat.

Logi del i 4 -bädds rum.
• Toalett och dusch i korridor, lakan, handduk och städ ingår

Grundutbildning i säkerhet på berget:
• Hur planerar man en alpin klätterexpedition
• Utrustning och hur man använder den
• Glaciärvandring och viktigt att tänka på

Övrig information:
Expeditionen startar och avslutas på Kirunas flygplats. Vår Busstransfer hämtar på Kiruna flygplats vid ankomst ca kl 10:30 och lämnar oss tillbaka på avresedagen ca kl. 13.30

Du tar dig själv till Kiruna.
Bästa sättet är att flyga dit är med SAS. I paketet ingår transfer från Kiruna flygplats till Nikkaluokta fjällstation t/r där vi börjar vår vandring mot Kebnekaise.

Båtturen på Laddujavri.
Vi tar båtturen på sjön Laddujavri tur & retur. Denna båttur ingår i resans pris (700 sek)

Vad krävs det av dig: (OBS! Läs denna text – Viktigt)
Du måste ha en bra grundkondition, vara redo att vandra i utmanande stenig och ojämn terräng i mellan 10-14 timmar. Du måste också vara redo att göra en enklare klättring via Östra ledens ”Via Ferrata” led upp till toppstugan. Vi använder, rep, hjälm och karabiner för att säkra oss på leden upp. Vi korsar dessutom en glaciär.

Säkerhet och förberedelse är två viktiga faktorer. Att bestiga Kebnekaise handlar främst om att ha bestämt sig. Att inte ge upp. Väder, vind och sikt är snabbt skiftande på Kebnekaise och gör att toppen ibland är svår att bestiga trots att höjden inte är så utmanande. Men det är en tuff vandring under en dag. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Men du måste ha en god grundkondition. Vi kommer ev. att gå med stegjärn samt att vi knyter in oss i rep när vi vandrar över Björlings glaciär. Vi vandrar genom forsande vattendrag, över glaciärsprickor, stenrösen och uppför branta backar. Tillsammans når vi toppen och mår toppen på ett säkert sätt.

Vill du ställa frågor till mig går det bra att skicka ett e-post till: fredrik@TheSearchAdventures.se

Välkommen till The Search ® Kebnekaise Expeditioner 2021

/Fredrik Hermelin & Ram Silwal

Så här säger våra äventyrliga kunder:

Vi på företaget Pandox anlitade The Search Adventures  som en del av vår ”team event” och där vår första bergsbestigning skulle ske som grupp! Redan från första uppstarts -mötet så visade Fredrik, vår guide, ett enastående engagemang och tillförde mycket positiv energi och självförtroende i alla inför resan. Man märkte mycket snabbt att Fredrik och hans team satt på lång erfarenhet av dessa typer av vandringar och man kunde alltid vända sig till de om man hade frågor eller funderingar.

Vi kan med glädje meddela att samtliga 26 stycken nådde toppen, och mycket var tack vare guidernas beslutsamhet och positiva inställning! Tusen tack The Search® Adventures för att vi fick uppleva Sveriges högsta topp ihop!” 

Mattias & Melinda

Jonatan Windahl –
Jag gjorde en topptur till Kebnekaise i Augusti 2017 och det var en fantastisk upplevelse. 
The Search Adventures guider och ledare upplevs som strukturerade, proffsiga, personliga och mycket engagerade. Jag tittar då och då på The Search Adventures hemsida för se om det finns någon ny resa som passar mig då jag gärna åker med dom igen.

Marie Hermelin –
Jag hängde med The Search Adventures på en av deras vandringar upp till Kebnekaises sydtopp. Det var en fantastisk upplevelse som innehöll allt. Fantastisk natur, härligt gäng med 2 erfarna guider med kunskap, utrustning och inte minst positiv och peppande attityd.

De fick mig som inte gillar höjder, med sitt lugn och goda instruktioner klara klättringen utan problem, vilket gav en extra kick! Den goda maten man sen kunde avnjuta i Elsas kök på fjällstation var pricken över i på denna total upplevelse.

Jag kan varmt rekommendera alla att ta chansen och åka på en resa och ett äventyr med Fredrik och Ram, ni kommer inte ångra er det blir ett minne för livet!

Maria Karlsson –
” Genom vänners vänner blev jag rekommenderad att ta kontakt med The Search Adventures. Redan vid första kontakten med Fredrik så fick jag snabbt svar på mina frågor.

Jag upplevde en väldigt god service redan från början till slut, det kändes personligt och väldigt tryggt. Fredrik tog sig tid och ringa och stämma av vad jag var för en som ville hänga med på hans äventyr samt berättade vad som förväntades av mig som äventyrare. När han hade vägarna förbi Malmö hörde han av sig och bjud in så att jag fick komma och träffa delar av teamet som jag skulle iväg på äventyr med. Otroligt uppskattat.

När äventyret väl gick av stapeln så kändes det redan som att jag kände både Fredrik och Ram. Resan till Kebnekaise i all sin helhet var bland det bästa jag gjort och jag längtar redan till nästa äventyr tillsammans med dem! För att sammanfatta The Search; Personligt och Professionellt.”