Våra äventyrande kunder berättar

Melinda & Mattias

Vi på företaget Pandox anlitade The Search Adventures  som en del av vår ”team event” och där vår första bergsbestigning skulle ske som grupp! Redan från första uppstartsmötet så visade Fredrik, vår guide, ett enastående engagemang och tillförde mycket positiv energi och självförtroende i alla inför resan. Man märkte mycket snabbt att Fredrik och hans team satt på lång erfarenhet av dessa typer av vandringar och man kunde alltid vända sig till de om man hade frågor eller funderingar. Vi kan med glädje meddela att samtliga 26 stycken nådde toppen, och mycket var tack vare guidernas beslutsamhet och positiva inställning! Tusen tack Search Adventures för att vi fick uppleva Sveriges högsta topp ihop!” 

Mattias & Melinda

Johansson – Malmö
Nu är har det gått några veckor sedan bestigningen och det är en upplevelse jag verkligen bär med mig, jag tycker allt fungerade mycket bra. För mig var det viktigt att göra min resa och fokusera just på den och därmed  mindre fokus på gruppen, och det tycker jag det gavs utrymme för.

Det jag uppskattade mest med resan var säkerhetstänket som alltid prioriterades. Proffsiga, trygga lyhörda ledare som satte säkerheten på bestigningen i fokus och  samtidigt skapade en motiverande och uppsluppen stämning i gruppen. 20 slumpmässigt sammanförda människor gör 20 olika resor och har olika förutsättningar och inte minst förväntningar på hur det skall bli, inte alla av oss vet hur vi reagerar när vi blir rädda, trötta, utmattade kanske visas sidor som är mindre charmiga – min uppfattning är att det hanterade ni på ett utomordentligt sätt.

Att få lyssna på Maya Gurung var fantastiskt och gav ett perspektiv på livet på många nivåer såklart.

Som du förstår, en mycket nöjd kund!

Jens Holmström – Oxie
Har varit iväg med The Search Adventures 2 gånger i Nepal, samt på Kebnekaise-turen.
Den sortens resor som anordnas av The Search innebär ofta att man lever tätt tillsammans med en grupp människor som man i de flesta fall inte träffat förr. Varje gång jag rest med The Search, så har man fått denna grupp att fungera klockrent. Har fått många nya goda vänner genom resorna.

Fredrik, Ram m. fl. tillsammans med gruppen, har alltid klarat av alla situationer som uppstått. En del av äventyret är ju att man inte alltid vet vad som händer under resans gång.

Här har vi ett team som verkligen brinner för att skapa bästa möjliga förutsättningar för sina resenärer. Har upplevt många wow-moment under mina resor. För många är det kanske första steget ut i äventyrens värld. The Search förvaltar verkligen den chansen till att inspirera till fortsatt äventyrande genom sitt naturliga sätt att få alla resenärer att känna sig hemma och trygga.

Man visar även ytterligare engagemang via t ex Nepal back on track-resan m m. Passion för det man sysslar med helt enkelt.

Skulle inte tveka en sekund att rekommendera The Search för de som vill prova på äventyr utanför sin ”comfort-zone”!

Namaste!”

Eva Granander – Malmö
Jag har bokat många resor med Fredrik och The Search under åren och aldrig blivit besviken. Jag vet att det jag bokar är bra och kan knappast bli bättre. Med The Search har jag haft fantastiska upplevelser och träffat många härliga människor som vandrat, svettats, paddlat, klättrat, tältat, kämpat och bara haft så kul.

Fredrik är en positiv och engagerad reseledare och mina resor med The Search och deras guider är oförglömliga på många sätt.

Att stå på Kilimanjaros topp, efter en rejäl nattvandring med pannlampor som har blinkat både i skyn och nere i dalen, är enormt.

Eller den omväxlande vandringen till Mount Everest Basecamp med alla hängbroar, yakar, bergsbyar och en massa tedrickning. Och sen hos Ram på Royal Beach Camp väster om Kathmandu  –   fina dagar med canyoning, kajakpaddling och bad i floden både frivilligt och ofrivilligt.

Att vandra och klättra upp på Kebnekaise med The Search är en topptur i dubbel bemärkelse! Nu när jag skriver det här så kommer alla minnen och jag  vill boka mer och mer……….

Hans Nilsson – Globetrotter
Har under årens lopp rest med The Search både i när och fjärran. Det som kanske varje gång slår mig är att efter hemkomst, återgång till vardagens kuggjul och måsten stannar kvar. Likt en värmande känsla i bröstet. Från första mötet med gruppen, ofta redan  på flygplatsen är man som en stor familj. Man känner sig delaktig, får testa sina gränser och utmana sig själv på sin egen nivå. Alla kan vara med och uppleva utan att för den sakens skull känna sig obekväm och otillräcklig. Grupperna är bra sammansatta på nivå för att detta skall fungera.

Att stå på toppen av ett  snöklätt berg i alperna, befinna sig i Katmandus myller eller för den delen känna andedräkten av en 150 kilos bergsgorilla  i Afrikas djungel är en känsla ALLA borde få uppleva! Sen skall väl erkännas att det är lite tokstollar som väljer det här framför en solstol vid poolen…
Kort sagt att resa med The Search är att vara en del av äventyret….

Jonatan Windahl – Stockholm
Jag gjorde en topptur till Kebnekaise i Augusti 2017 och det var en fantastisk upplevelse. 
The Search Adventures guider och ledare upplevs som strukturerade, proffsiga, personliga och mycket engagerade. Jag tittar då och då på The Search Adventures hemsida för se om det finns någon ny resa som passar mig då jag gärna åker med dom igen.

Gabriella Ekström – Färingsö

I have travelled with The Search Adventures on two occasions, both times to Nepal. The first visit to Nepal was the Back on Track Expedition where we helped rebuild and stock the schools around the village of Saydul. The receiving and greeting by the villagers created a life long memory, I dare to say in all of us. The expedition was made complete by white water rafting and visit to several historic sites in and around Kathmandu. My favorite remains the city of Bactapur.

On my second visit to Nepal, we trekked to Everest Base Camp and then made a successful summit attempt on 6000+ m high Island Peak, surrounded by famous peaks like Lhotse, Everest and Ama Dablam.

On both trips I have felt extremely well taken care of by Fredrik and Ram, as well as local guides and staff. As a matter of fact, I now judge other travel companies by the high standards of The Search, and become disappointed when they come up short. Travelers tend to come back to The Search, and travel with them again and again, which also helps creating a very familiar environment.
See you on next trip!

Maria Karlsson – Malmö
” Genom vänners vänner blev jag rekommenderad att ta kontakt med The Search Adventures. Redan vid första kontakten med Fredrik så fick jag snabbt svar på mina frågor.

Jag upplevde en väldigt god service redan från början till slut, det kändes personligt och väldigt tryggt. Fredrik tog sig tid och ringa och stämma av vad jag var för en som ville hänga med på hans äventyr samt berättade vad som förväntades av mig som äventyrare. När han hade vägarna förbi Malmö hörde han av sig och bjud in så att jag fick komma och träffa delar av teamet som jag skulle iväg på äventyr med. Otroligt uppskattat.

När äventyret väl gick av stapeln så kändes det redan som att jag kände både Fredrik och Ram. Resan till Kebnekaise i all sin helhet var bland det bästa jag gjort och jag längtar redan till nästa äventyr tillsammans med dem! För att sammanfatta The Search; Personligt och Professionellt.”

Ann & Anders Broo – Göteborg
Att resa med The Search Adventures har inte bara inneburit förmånen att få uppleva fantastiska äventyr, utan också glädjen att få ta del av expeditioner där stor omsorg och kärlek lagts på mötet mellan människor vilket lett till djup vänskap mellan deltagarna.

Jocke Bygg – Sala
Jag fick äran att följa med på en resa 2012 till Tanzania med safari och bestigning av Kilimanjaro i september. Måste säga att ”The Search” på denna resa var suveräna med planeringen och hade kanonguider på plats som körde oss. Det var planerade lekar och uppgifter under resans gång upp på berget för att personerna skulle lära känna varandra.

Simone Tuft – Norrköping
Jag skulle ut på min första till Afrika och allt kändes nytt och lite osäkert. Jag kände mig så otroligt omhändertagen av Fredrik och The Search® och reflekterade inte alls över att jag inte kände någon från början.

Jag blev helt överväldigad över hur vackert Rwanda var. Jag fullkomligt älskar det landet. Det blev ju inte värre av alla underbart vänliga människor som kom fram till vårt resesällskap. Vem kan glömma alla barnen som sprang efter bilen och de underbara leendena och nyfikenheten.

Rwanda och Uganda bjöd på mångfald av djur, med alla ”Big Five” och lite till. Fick även möjlighet för närkontakt med en flodhäst som dök upp i trädgården vid ett hotell vi bodde på. Turen toppades med besöket hos gorillorna. Helt övertygad om att det är de bäst spenderade 60 minuter i mitt liv! Vilka fantastiska varelser och så medvetna om oss men ändå så avslappnade. Jag skulle utan tvekan vilja uppleva detta igen. Men nästa gång ska jag uppleva gorillorna ”live” och inte så mycket genom kameralinsen.

Anngret & Åke Andersson – Söderarm/Norrtälje
Resan med dig förra gången 2011 var den bästa resa vi har gjort och vi har gjort en lång/stor resa varje år!

Marie Stenmark – Stockholm
Att få ha fått följa med på denna fantastiska resa är ett oförglömligt äventyr och minne. Det största någonsin för mig och önskan att få göra om det ligger starkt om hjärtat.

Att ha fått möta människor, kulturen, naturen och det rika djurlivet på så nära håll genom att köra i karavan i dryga 150 mil genom Rwanda och Uganda är obeskrivligt.

Många starka stunder som att få hälsa på Mr Silverback och hans familj i djupaste djungel, på avstånd från hotellpoolen se en elefanthjord korsa över Nilen, få punktering på den mest eländiga väg uppe i bergen där lokalbefolkningen blev nyfikna och vågade sig fram till oss samt det härliga ressällskapet. Vi kom varandra mycket nära genom alla upplevelser.

Marie Hermelin – Söderköping
Jag hängde med TSA på en av deras vandringar upp till Kebnekaises sydtopp. Det var en fantastisk upplevelse som innehöll allt. Fantastisk natur, härligt gäng med 2 erfarna guider med kunskap, utrustning och inte minst positiv och peppande attityd.

De fick mig som inte gillar höjder, med sitt lugn och goda instruktioner klara klättringen utan problem, vilket gav en extra kick! Den goda maten man sen kunde avnjuta i Elsas kök på fjällstation var pricken över i på denna total upplevelse.

Jag kan varmt rekommendera alla att ta chansen och åka på en resa och ett äventyr med Fredrik och Ram, ni kommer inte ångra er det blir ett minne för livet!

Christian Dagberg – Ystad
Många resor har det blivit med ”The Search”; Mera Peak, Nepal Back on Track och tre olika Ski touring turer till Österrike. Varje gång har ”The Search” levererat.

”Nepal Back on Track” var en väldig speciell resa då vi skulle åka ner och hjälpa jordbävningsoffren i byn Saydul. Detta var en annorlunda resa, främst ämnad för vuxna. Efter avstämning med Fredrik på ”The Search” tog jag tog jag med mina två pojkar som på resan var tio och tolv år gamla.

Jag ville att de skulle få uppleva något utöver det vanliga. Som förälder bär man alltid en osäkerhet inom sig om man gör det rätta. Det dök upp många tankar innan avfärd, kommer de kunna hantera allt en sådan resa medför? Kommer de känna sig hemma i en grupp där de var enda barnen? Kommer barnen vara en belastning för gruppen?

Resan gick otroligt bra och blev en stor upplevelse för oss alla, tack vare stort hjärta och engagemang av ”The Search”. Barnen stormtrivdes och vi alla på resan blev som en enda stor familj.