Ski-Touring & Off-pist Alagna Valsesia 1-6 feb 2022

Varmt välkommen till ett riktigt stort ski-touring & off-pist äventyr!
Tillsammans med oss på The Search Adventures blir det ett riktigt skidäventyr då vi kombinerar den bästa bergsbyn, fantastiska lokala guider och välplanerade dagar. Vi skapar känslan och gemytet och framförallt ser vi till att din alpina upplevelse blir helt enastående. Allt är inkluderat i detta unika program:

Alagna Valsesia är en del av Monterosa Ski, eller som många friåkare känner systemet som Freeriders Paradise. Alagna är beläget på 1.200 meters höjd, och systemets högst punkt ligger på nära 3.300 meter. Däremellan finns det många höjdmeter terräng av alla typer att välja på.

The Search Adventures samarbetar med Alagna’s bästa UIAGM certifierade bergs och skidguider, och tillsammans finner vi de skönaste åken, vackraste vyerna, den bästa snön och dom coolaste nedfarterna. Läs mer om vårt program:

Ankomst Milano Malpensa:
Tisdagen den 1:e februari tar du dig till Milano Malpensa med flyg. Där hämtar vi upp dig med minibuss som tar oss på ca.2 timmar till bergsbyn Alagna Valsesia. Byn har anor från tidigt 1200-tal och är precis så historisk och gemytlig som du kan föreställa dig en gammal klassisk italiensk alpby att vara.

Vårt boende: Vi har hyrt 4 st fantastiska och välutrustade 4-bädds lägenheter centralt i byn med gångavstånd till liften och access till hela Monterosa systemet. Lägenheterna är utrustade med separata dubbel/twin rum, dusch & toalett, kök, kyl/frys. Här lagar våra egna värdar/kockar middag tisdag till fredag, och ser till att bjuda på härliga lokala italienska specialiteter.

På ankomstdagen ser vi till att alla får en skön känsla av byn. Vi fixar med hyrskidor och utrustning och finjusterar om det är något som saknas. Vi äter middag på kvällen tillsammans med våra guider.

Dag 2: Vi värmer upp med att åka igenom hela systemet från Alagna via Gressoney till Champoluc. Vi ser till att testa våra stighudar och säkerhetsutrustning så vi är klara för 3 heldagar med off-pist åkning och ski touring. Middag tillsammans.

Dag 3: Tidig uppgång och stabil frukost. Vi möter våra guider innan liften öppnar. Vi är redo. Våra guider har en plan och det blir garanterat mycket spännande skidåkning. Lunch på egen bekostnad i backen. Vi avslutar dagen med Afterski på Hotel Monterosa. Middag med gänget.

Dag 4: Tidig uppgång och stabil frukost. Vi möter våra guider innan liften öppnar. Vi är redo. Våra guider har en plan och det blir garanterat mycket spännande skidåkning. Lunch på egen bekostnad i backen. Vi avslutar dagen med Afterski på Hotel Monterosa. Middag med gänget.

Dag 5: Vi möter våra guider innan liften öppnar. Vi är redo. Våra guider har en plan och det blir garanterat mycket spännande skidåkning. Lunch på egen bekostnad i backen. Vi avslutar dagen med Afterski på Hotel Monterosa. Middag är bokad på Ristorante Unione. (på egen bekostnad)

Dag 6: Tidig uppgång, frukost. Dags att checka ut från våra lägenheter och bege oss till Milano Malpensa med Taxi/minibuss för att flyga hem. Våra sinnen är fyllda med bilder från oförglömliga åk och nya vänner.

PRIS: 12.850 SEK

Inkluderar inte flyg t/r retur Milano (ca pris 2600 SEK)
(Fri avbokning t.o.m. 31 oktober 2021)

Våra personliga skidvärdar i Alagna Valsesia är – Hasse Nilsson och Fredrik Hermelin.
Dessa killar har skidturat och åkt off-pist på många berg tillsammans under åren. Det började en gång med en topptur på Mont Blanc och ett stormigt äventyr på La Vallee Blanche i Chamonix.

Hasse och Fredrik guidade 2018 också en bergsgorilla-expedition i Rwanda/Uganda tillsammans. Häftiga äventyr och matlagning är två gemensamma nämnare. Programmet i Italien är en favorit i repris som måste upplevas.

Hasse Nilsson  – är en av våra mest rutinerade äventyrare. En erfaren trekker, klättrare, grym skidåkare och köksmästare.
Fantastisk att ha med sig på en riktigt lång road trip eller en skidvecka i Italien.

Hasse är lugnet själv och har en skön distans till vardagsproblemen. Han längtar alltid till bergen och är aldrig sen att säga JA till nästa expedition. Att resa med Hasse är en garanterad kanonupplevelse.

På Hasses meritlista står bl.a Everest Basläger, Ski touring expeditioner i både Österrike och svenska fjällvärlden, Kebnekaise, Höga Kusten Winter classic, Mera Peak, Bergsgorillor och mycket, mycket mer. #ViSesVidBergetsFot

Fredrik Hermelin – äventyrare och grundare av The Search ® Adventures.

Sedan 1997 har Fredrik skapat och planerat äventyrsresor samt varit expeditionsledare på flertalet bergs -och safari expeditioner.

Varje år guidar Fredrik turer till bl.a. Kebnekaise som har blivit en årlig favorit. Skidåkningen ligger alltid varmt om hjärtat. I flera år i rad har Fredrik arrangerat skidäventyr och åkt med Hasse och vänner från hela världen.

Fredriks passion är att leda och dela med sig av sina upplevelser, samt besöka fantastiska platser. För honom är The Search ® Adventures förknippat med passion och kärlek till livet.

#JoinTheSearch #ViSesVidBergetsFot