The Search ® Adventures – Team

The Search ® Adventures har genom åren träffat fantastiska färdledare och guider på våra äventyr. Det är dom som gör skillnad på ett lyckat äventyr och som ger trygghet och vägledning i utmanande situationer. Vi har knutit ett par av dessa duktiga färdledare till oss och nu är dom återkommande på våra äventyr. Läs om våra färdledare och guider här.

Fredrik Hermelin är äventyrare och grundare till The Search ® Adventures.
Sedan mitten på 1990-talet har Fredrik skapat och planerat äventyrsresor samt varit expeditionsledare på 16 st. expeditioner som t.ex. tre lyckade toppbestigningar på Kilimanjaro och flertalet safari-turer i Tanzania, bergsgorilla expedition i Uganda och Rwanda, skidbestigningar och toppturer i Österrike, fotoexpedition och vandringsresor till Nepal samt sju lyckade bestigningar på Kebnekaises sydtopp.

Fredriks passion leda och dela med sig av sina upplevelse, skapa oväntade möten mellan människor, kulturer samt uppleva fantastiska platser. För honom är The Search ® Adventures förknippat med passion och kärlek till livet.

Ram Silwal, från Dhadhing, Nepal och Malmö. Ram är partner i The Search ® Adventures och sedan 2007 har Ram ansvarat för alla våra äventyr och expeditioner i Nepal. Ram är världskänd inom forspaddling och äger och driver sin egen äventyrscenter i Nepal (Royal Beach Nepal) Ram arbetar med utbildning, ungdomar och har en lång CV med meriter inom vattensport och bergsexpeditioner.

Rikard A Egeriis, från Vejbystrand. Älskar klättring, dykning och trekking. Rikard är dessutom en riktigt duktig fotograf och har bidragit till många av våra fina bilder på hemsidan och i våra böcker. Rikard har deltagit i flera av våra expeditioner på Kilimanjaro, Back On Track Nepal, Kebnekaise samt Höga Kusten.

Hasse Nilsson är en av våra mest rutinerade äventyrare. En erfaren trekker, klättrare, grym skidåkare, köksmästare och fantastisk att ha med sig på en riktigt lång road trip. Hasse är lugnet själv, filosofisk och har en skön distans till vardagsproblemen, längtar alltid till bergen och är aldrig sen att säga ja till nästa expedition. Att resa med Hasse blir en garanterad kanonupplevelse.

På Hasses meritlista står Everest Basläger, Ski touring expeditioner i både Österrike och svenska fjällvärlden, Tarfala, Kebnekaise, Höga Kusten Winter classic och mycket mycket mer.

Sini Hermelin en av våra mest erfarna bergsvandrare och har varit med sedan början 2007.
Idag leder hon tjejvandringar som t.e.x Fjällräven classic och snösko-vandring på Höga kusten. Sini älskar utelivet, tälta och göra det enkelt. Några av hennes favoriter är Koli i östra Finland, Mt. Everest basläger och Kilimanjaro. Hennes karaktär är lugn, säker, omtänksam och inspirerar att fortsätta när det blir tungt och jobbigt.

Otto Hermelin, docent i geologi vid Institutionen för geologiska vetenskaper vid Stockholms universitet. Har dessutom ornitologi och biologi som stora intressen. En drygt 40-årig forskarkarriär har omfattat paleontologi, klimatutveckling, vulkanologi och hur lagringsplatsen påverkar skotsk maltwhisky.

Har ägnat stor del av de senaste två årtiondena åt livslångt lärande inom Stockholms universitet genom att undervisa om geologi, livets utveckling, vulkaner, öknar, dinosaurier, människans utveckling samt om artbildnings- och utdöendeprocesser inom djur- och växtvärlden.

Otto är en mycket van färdledare och ansvarade bl.a. för vår senaste Galápagosexpedition i januari 2017 och kommer vara med på Heart of Africa 2018.

Kristian ”Kicki” Lund, från Åkarp. Älskar allt som är äventyrligt, Trekking, Forspaddling, Rafting, Skidåkning. En duktig färdledare som har koll på fakta, kan sina fjällblommor och skapar energi. Kristian har deltagit på våra expeditioner till Mera Peak, Back On Track Nepal och Kebnekaise

Emmillian & Herbert from Easy Travel & Tours at Lake Manyara during expedition Kilimanjaro 2012

Charles, Ismael & Kasule from Destination jungle are our fantastic safari guides in Rwanda & Uganda. Here posing during expedition ”Heart of Africa 2011”