top of page

Det bästa av Nepal

Uppdaterat: 9 juni 2022

Fullbokat:


Program startar i Katmandu 20 oktober

Resans längd: 14 dagar Arrangör av program: Royal Beach Nepal Guidas av Fredrik Hermelin - The Search Adventures


Välkommen till Nepal!

Att resa till Himalaya för att vandra, beskåda några av världens högsta berg och möta kulturer och legender är en dröm högt upp på mångas lista. Det är en mytomspunnen plats där människan i århundraden utmanat naturen och levt vid foten av Chomolungma.


Vi känner henne som Mount Everest, lokalbefolkningen kallar henne ”Sagarmatha” Universums moder.

Vi tar dig med till Nepal, med ett fullspäckat program som ger stort utrymme för att kunna njuta av kultur, underbara människor, trånga gränder och tusenåriga legender och enastående historia. Vi tar dig också med rakt in i Mowglis “Djungelboken”, ser några av asiens ikoniska vilda djur samt gör en oförglömlig vandring med Himalayas snöklädda bergstoppar i kulisserna.


Välkomna till expedition "Det bästa av Nepal"

Program dag för dag:

20 oktober - Ankomstdag till Nepal och Katmandu. Vid ankomst till Katmandu möts vi av Ram Silwal. En kort transfer till anrika hotell Shanker som blir vår bas under vistelsen i Katmandu. När alla gäster anlänt och checkat in på hotellet håller vi en välkomstceremoni inklusive lunch ute i hotellets vackra tropiska trädgård. Vi går igenom vårt program tillsammans.

Eftermiddagen bjuder på en utflykt till en av Nepals heligaste platser tempel, Pashuphutinath. Vi vandrar till fots genom området och dess heliga tempel och upptäcker de uråldriga traditionerna, vid strandkanten av floden Bagmati kremerar hinduerna sina döda. Pashuphutinath är en av de fyra viktigaste platserna för hinduer i Asien och platsen är också ett av Unescos världsarv.


På de omgivande bergen huserar de heliga männen Sadhus och överallt strövar kor och getter och ovanför våra huvuden klättrar apor och bjuder på många fototillfällen. Vi avslutar vår tur med en speciell middag på restaurang Krisnarphan. En oförglömlig kväll helt enkelt.


21 oktober - Världsarvet Bhaktapur

Efter en god frukost beger vi oss till staden Bhaktapur. Staden är ytterligare en av Unescos världsarvsplatser och förstördes nästan helt under jordbävningen 2015. Sedan dess har återuppbyggnaden varit i full gång. Att restaurera tempel och byggnader med traditionellt hantverk tar tid. Genom vårt besök stöttar och hjälper vi återuppbyggnaden av denna unika och vackra plats.


Stadens många gränder och torg är sevärda och här har det utspelats många händelser i Nepals historia. Bhaktapur byggdes under 1200–1400 talet och vår guide berättar om traditioner, historia och hur livet i Nepal förändrats under de sista 800 åren.

Ni kommer få uppleva några av världens mest spektakulära tempel och platser, samt få en inblick i hur Nepal trots över 120 olika etniska grupper, språk och religioner har levt fredligt sida vid sida i århundraden. Det är en lättsam dag, skön temperatur och full med nya insikter.


En god lunch serveras i Bhaktapur. Vi återvänder till hotellet i god tid innan middagen som serveras på en av stadens många trevliga restauranger.


22 oktober - På resande fot

Efter en tidig frukost kliver vi ombord på vår bekväma buss som i en behaglig fart tar oss västerut i riktning mot Pokhara. Längs vägen får vi en inblick i det dagliga livet som pågår. Katmandus liv och rörelse byts mot landsbygdens odlingar och gårdar. Vi reser högt upp i bergen på slingrande vägar och långt nedanför oss forsar den mäktiga Trisulifloden fram. Istället för att åka buss hela vägen, hopar vi nu i en gummiflotte och paddlar en häftig forspaddling, hela vägen hem till Ram. Vi övernattar här på Royal Beach Camp i bekväma bambuhyddor vid flodens strand. Vid lägerelden berättar vi historier och njuter av sprakandet från brasan.


23 - 26 oktober - Mot bergen – Vi vandrar vid Himalayas fot

En tidig frukost och en god kopp kaffe vid flodkanten reser vi vidare mot Nepals näst största stad Pokhara. Här vid foten av det väldiga Annapurnamassivet, kommer vi uppleva en fyra dagars lätt vandring. Vi är nu omgärdade av snöklädda berg med toppar på över 8 000 meter. Ibland dessa kända toppar som Annapurna, Dhaulagiri, Fishtail Mountain (Machapuchare).

Vi ska vandra i ett vackert böljande landskap och sover i bekväma och rymliga tält, alternativt te-hus på vägen – självklart med full service och helpension. Vi kommer att leva spartanskt men unikt, och vi har vårt eget team av Sherpas som hjälper oss med packning och utrustning.

Du bär bara en liten ryggsäck med det du behöver under dagen. Vår vandring tar oss genom traditionella byar och ett bedövande vackert landskap på en höjd mellan 1 250–3 000 meter. Vi stannar ofta för att möta lokalbefolkningen, dricka chiia, nepalesiskt te, och för att titta ut över de vackra bergen. Detta är en underbar upplevelse och blir ett minne för livet.


26 oktober - Åter till Pokhara

Efter att ha vandrat vår vackra led och upplevt Himalaya är det dags att återvända till den vackra staden Pokhara för en välförtjänt dusch och ordentlig vila. Vi övernattar på ett trevligt hotell i Pokhara och njuter av en god middag. Självklart kommer vi göra en kortare utflykt i staden innan vi blickar framåt mot nästa anhalt på vår resa; djungeln.


27 -30 oktober - Djungelboken

Efter frukost fortsätter vårt äventyr mot Chitwan Nationalpark (ca 5 timmar). Vi anländer till de södra delarna av Nepal kallad terrai, låglandet där berg och kullar plattas ut till grönskande åkrar och tät

tropisk djungel. Chitwan är känt för sina elefanter, noshörningar, krokodiler och den bengaliska tigern, samt en rad unika fågelarter. Vårt program inkluderar två nätter med djungelsafari på traditionell båt och genom djungeln till fots. Under vistelsen i Chitwan bor vi på en fin lodge.


Det bästa är att gå upp i gryningen och se elefanterna bada i vattenbrynet och höra påfåglarnas karaktäristiska rop från skogen. Vi besöker lokala byar och upplever livet som Mowgli i den klassiska berättelsen Djungelboken. Visste ni förresten att ”Baloo” betyder björn på nepalesiska?


30 oktober - Åter till Katmandu

Efter en god frukost fortsätter äventyret i djungeln. Men fram emot lunchtid är det dags att ta farväl av Baloo och Bagheera. Men kanske kan vi ta med oss vårt inre vilda barn en liten stund till. Vi flyger tillbaka till Katmandu på ca. 25 minuter.


Under eftermiddagen checkar vi in på ett trevligt centralt boutique hotell i Katmandu. Nu är det dags att landa alla intryck och koppla av. På kvällen äter vi middag tillsammans på en trevlig takterrass inne i centrum och delar våra minnen. För den som vill kan det bli en kväll på stan med musik och nöje.


31 oktober - Dag på egen hand

Sovmorgon, långfrukost, promenad i soluppgång, shopping, tur till tempel. Ja allt är möjligt denna dag. Självklart guidar vi er till de bästa platserna och affärerna. Vill ni köpa med er äkta Pashmina, friluftsutrustning, eller kanske lite traditionell konst. Själva köper vi julgranskulor av finaste sort. Ja, det är sant. På kvällen blir det lite tidigare avskedsmiddag på trevlig restaurang i Katmandu. Det är dags att vi summerar hela resan tillsammans och säger farväl.

01 november - Hemfärd

Efter god frukost packar vi vårt bagage och tar det lugnt på hotellet. Egen tid för alla innan vi beger oss till flygplatsen för att påbörja vår resa hem till Skandinavien. Vi säger farväl till Nepal – för denna gång.


Namaste! Surakṣita yātrā / Safe Travels


Success is not the key to happiness. Happiness is the key to

success If you love what you are doing,

you will be successful

- Buddha

Detta ingår:

 • Svensktalande guide från The Search Adventures på hela resan

 • Säkerhetsgenomgång

 • Covid protokoll

 • Alla Transfers och lokala transporter

 • Frukost, Lunch och Middagar (Förutom lunch sista dagen, då alla är på egen hand)

 • Middagar på speciellt utvalda restauranger

 • Alla inträden och avgifter på museum och sevärdheter

 • Lokala guider som berättar om legender och fakta

 • Valfritt flodäventyr med gummiflotte på Trisulifloden

 • 4 dagars vandring på lägre höjd men, med 8,000 meters berg i kulissen

 • Massor med kultur och möten med människor och minnen för livet

 • Safari-vandring med bl.a. elefant, noshörning, krokodil och ev. tiger och mycket mer

 • Inrikesflyg tillbaka till Katmandu

Detta ingår inte:

 • Flyg till och från Nepal (ca pris 7,000-8,500 SEK)

 • Försäkring som är obligatorisk

 • Visum till Nepal ca USD 60 som betalas vid ankomst

 • Ev. behov för PCR test och reseintyg931 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page