top of page

Expedition Skottland (2024)

Uppdaterat: 3 mars

Upplev ett unikt äventyr i de skotska högländerna, de vackra öarna på västkusten och bestig Ben Nevis med oss på The Search Adventures i samarbete med Hello Scotland.


The Search Adventures - Expedition Skottland 2024

Datum 26-30 juni 2024 (Fullbokad)


Dag 1

Vi möts på flygplatsen i Edinburgh denna första dag. Där vi har en arrangerad transport in till centrum där vi gör en spännande rundvandring med både kultur, historia och nöje inkluderat. Bl.a. har vi arrangerat en ”Foodie” safari där vi kommer prova olika skotska specialiteter som haggis, fudge och ost med tillhörande drycker.Vi avslutar med att vandra upp till ”Arthur’s seat” med 360 graders utsikt över staden och kustlinjen. Vi tar oss tillbaka till hotellet i hjärtat av centrum och checkar in på Apex Waterloo. Efter en kort vila och uppfräschning går vi ner till Queens Arms för att äta middag och dricka några pints.


Dag 2.

En tidig och stadig skotsk frukost serveras innan vi checkar ut från hotellet. Nu är det tur till högländerna som gäller. Vi har en grymt cool busschaufför som tar oss upp i högländerna mot fiskebyn Oban via bl.a Kilchurn Castle, där vi kommer njuta en god fish & chips-lunch och vandring i pittoresk autentisk hamnmiljö. Transport ca 3 timmar med flera spännande och vackra stopp på vägen. Vi tar sedan snabba Ribb-båtar över till ”Isle of Mull” för att spendera ett äventyrligt dygn på en riktigt häftig skotsk ö.


Isle of Mull är ett riktigt äventyrsparadis. Vi ansluter med våra ribb-båtar direkt till den ökända kuststaden Tobermory för ett spännande och intressant besök på ”Tobermory Distillery”. Nu får vi chansen att smaka ”Hebridean Scottish Whiskey” och ta en rundtur runt destilleriet för att se bakom kulisserna hur den skotska drinken tillverkas på en så avlägsen plats.


Efter en kort transport påbörjar vi vår eftermiddags-trekking med start från Gruline. Det blir en avslappnad vandring runt ”Loch Ba” och vi njuter av det böljande landskapet i ca 3 timmar. Vi vandrar ner till kvällens "After Trek Party" på stranden. Exklusivt för The Search Adventures arrangerar vi BBQ med öl och whiskey om så önskas. Övernattning på B&B i Tobermory.Dag 3.

Tidig morgon vaknar vi på en ö i västra Skottland. Sug på den känslan. Vi serverar frukost och ser till att kaffet är starkt och gott.


Nu packar vi ihop och beger oss till fastlandet för att besöka den mytomspunna platsen Glencoe. Vi checkar in på ett av skottlands mest hemsökta hotell. The Ballachulish Hotel. Här ska vi bo 2 nätter. Vi startar sedan vår vandring på en naturskön stig runt Glencoe Lochan, där vi kan utforska mer av skottlands pittoreska landskap samtidigt som vi värmer upp benen inför toppturen på Ben Nevis.


Väl tillbaka på hotellet gör vi oss redo för kvällen. Kort transfer till Glencoe Inn, för en rustik skotsk middag och det blir en unik ”Story Tellers Night” med två lokala guider som berättar historier, legender och spännande skrönor från platsen. Det blir en rysligt spännande kväll tillsammans.Dag 4.

Tidig uppstigning och stor skotsk frukost på hotellet innan vi beger oss av mot Ben Nevis. Vi träffar våra lokala bergsguider som tar oss via norra leden till toppen på Ben Nevis (En lugn miljö och vacker stig tar oss till toppen 1 345 meter över havet. En normalgod fysik och lite pannben behövs (Vi möter troligen väldigt få andra på vägen upp). Väl på toppen firar vi, tar en liten dram whiskey och en gruppbild. Nu är du på Storbritanniens högsta topp.


Vi går sedan den södra leden ner tillsammans med 100-tals andra topp-bestigare, tills vi når puben på andra sidan berget. Ben Nevis Inn. Ca 8 timmars vandring denna dag. Trötta och svettiga kommer vi tillbaka till vårt hotell. Vi äter middag och njuter av vårt stora äventyr i den Agatha Christie inspirerande salongen.Dag 5.

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss mot Edinburgh. Där vi alla flyger hem eller fortsätter sitt äventyr på annat vis.


Prisindikation för detta äventyr

ca: £ 1 895 (ca pris SEK 25,575 )


I priset ingår:

* Svensk färdledning

* Alla Transfers/Transporter

* Rib-båt till Isle of Mull

* Allt boende del i dubbel/twin

* Alla måltider (Drycker ingår ej)

* Alla aktiviteter i programmet (inkl. lokala guider)

* Whiskey-provning på Tobermory Destilleriet

* Topptur till Ben Nevis - Med lokal guide & svensktalande guide från The Search Adventures


I priset igår inte:

* Flygresa till Skottland

* Reseförsäkring (Obligatorisk)

__

Teknisk Arrangör: Hello Scotland

Program och Färdledning: The Search Adventures, läs mer här!609 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page