top of page

Ski-Touring & Off-pist

Uppdaterat: 30 maj 2022

Varmt välkommen till ett riktigt stort ski-touring & off-pist äventyr!

Tillsammans med oss på The Search Adventures blir det ett riktigt skidäventyr då vi kombinerar den bästa bergsbyn, fantastiska lokala guider och välplanerade dagar. Vi skapar känslan och gemytet och framförallt ser vi till att din alpina upplevelse blir helt enastående.

Allt är inkluderat i detta unika program Arrangör: Alagna IT/Mirtillo

Guidas av: The Search Adventures - Fredrik Hermelin & Hasse Nilsson


Alagna Valsesia är en del av Monterosa Ski, eller som många friåkare känner systemet som Freeriders Paradise. Alagna är beläget på 1.200 meters höjd, och systemets högst punkt ligger på nära 3.300 meter. Däremellan finns det många höjdmeter terräng av alla typer att välja på.

The Search Adventures samarbetar med Alagna’s bästa UIAGM certifierade bergs och skidguider, och tillsammans finner vi de skönaste åken, vackraste vyerna, den bästa snön och dom coolaste nedfarterna. Läs mer om vårt program:

Ankomst Milano Malpensa:

Du dig till Milano Malpensa med flyg. (SAS) Där hämtar vi upp dig med minibuss som tar oss på ca.2 timmar till bergsbyn Alagna Valsesia. Byn har anor från tidigt 1200-tal och är precis så historisk och gemytlig som du kan föreställa dig en gammal klassisk italiensk alpby att vara.

Vårt boende:

Vi har hyrt 4 st fantastiska och välutrustade 4-bädds lägenheter hos Mirtillo Blu centralt i byn med gångavstånd till liften och access till hela Monterosa systemet. Lägenheterna är utrustade med separata dubbel/twin rum, dusch & toalett, kök, kyl/frys. Här lagar våra egna värdar/kockar middag tisdag till fredag, och ser till att bjuda på härliga lokala italienska specialiteter.

På ankomstdagen ser vi till att alla får en skön känsla av byn. Vi fixar med hyrskidor och utrustning och finjusterar om det är något som saknas. Vi äter middag på kvällen tillsammans med våra guider.

Dag 2: Vi värmer upp med att åka igenom hela systemet från Alagna via Gressoney till Champoluc. Vi ser till att testa våra stighudar och säkerhetsutrustning så vi är klara för 3 heldagar med off-pist åkning och ski touring. Middag tillsammans.

Dag 3. Tidig uppgång och stabil frukost.

Vi möter våra guider innan liften öppnar. Vi är redo. Våra guider har en plan och det blir garanterat mycket spännande skidåkning. Lunch på egen bekostnad i backen. Vi avslutar dagen med Afterski på Hotel Monterosa. Middag med gänget.

Dag 4. Tidig uppgång och stabil frukost.

Vi möter våra guider innan liften öppnar. Vi är redo. Våra guider har en plan och det blir garanterat mycket spännande skidåkning. Lunch på egen bekostnad i backen. Vi avslutar dagen med Afterski på Hotel Monterosa. Middag med gänget.

Dag 5. Vi möter våra guider innan liften öppnar. Vi är redo. Våra guider har en plan och det blir garanterat mycket spännande skidåkning. Lunch på egen bekostnad i backen. Vi avslutar dagen med Afterski på Hotel Monterosa. Middag är bokad på Ristorante Unione. (på egen bekostnad)

Dag 6. Tidig uppgång, frukost. Dags att checka ut från våra lägenheter och bege oss till Milano Malpensa med Taxi/minibuss för att flyga hem. Våra sinnen är fyllda med bilder från oförglömliga åk och nya vänner.

Kontakta oss för ditt program

Detta ingår och bokas direkt med vår lokala partner:

  • Transfers tur/retur till Alagna Valsesia/Malpensa flygplats

  • Stora rymliga moderna lägenheter mitt i centrala Alagna Valsesia

  • Svensktalande färdledare via The Search Adventurs

  • Personlig kock

  • 3 dagars liftkort

  • 3 dagar UIAGM certifierade guider

  • 4 dagar frukost och middag

  • Visning av skidsystem

Våra personliga skidvärdar i Alagna Valsesia är - Hasse Nilsson och Fredrik Hermelin.

Dessa killar har skid-turat och åkt off-pist på många berg tillsammans under åren. Det började en gång med en topptur på Mont Blanc och ett stormigt äventyr på La Vallee Blanche i Chamonix. Hasse och Fredrik guidade 2018 också en bergsgorilla-expedition i Rwanda/Uganda tillsammans. Häftiga äventyr och matlagning är två gemensamma nämnare. Programmet i Italien är en favorit i repris som måste upplevas180 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page