Skotska högländerna inkl. topptur på Ben Nevis

DATUM 14 - 18 juni 2023

Bara 30 minuter från Glasgows flygplats breder Loch Lomonds Nationalpark ut sig med sina fantastiska vyer, slott, öar och berg. Det var här vi först förlorade oss i Skottland. Runt varje krök blev det bara gemytligare, vackrare och gästfriheten hos skottarna nådde oanade höjder.

Vi fann små byar med gemytliga pubar, bed & breakfast-ställen med bästa maten och historiska vandringsleder i Rob Roys, Robert The Bruce's, William Wallace's och Robert Burns fotspår.


Vårt program: Dag 1 – Onsdag 14: e juni

Vi anländer till Glasgow eller alt. Edinburghs flygplats där våra guider möter oss. Efter en kort transfer på ca. 45 minuter tar vi oss till de skotska högländerna och fina Loch Lomond Arms Hotel. Nu befinner vi oss i vackra Luss vid Loch Lomonds västra strand. Vi checkar in och äter lunch, sedan tar vi en sväng i byn och känner in atmosfären. Framåt eftermiddagen besöker vi den mysiga puben som också serverar några traditionella skotska rätter. Övernattning på Loch Lomond Arms Hotel.

Dag 2 – Torsdag 15: e juni

Efter frukost kör vi den korta sträckan runt Loch Lomond till fiskeläget Balmaha. Med en picknic-lunch packad i ryggsäckarna beger vi oss uppför den vackra "Conic Hill" som reser sig majestätiskt över Loch Lomond. Väl på toppen äter vi den medhavda lunchen. Vi återvänder tillbaka ner till Balmaha där en välförtjänt Pint väntar oss på puben "The Oak Tree" där vi också äter middag och checkar in för natten. Övernattning på The Oak Tree Inn.Dag 3 – Fredag 16: e juni

En dag med spännande äventyr som passar alla... (Vi kan också erbjuda 4x4 med Land Rover Defender och Lerduveskytte) Efter frukost är det dags för aktiviteter. Vi roterar i två grupper och delar upp oss för Flugfiske alt. MTB (Mountain Biking) med guide.


Efter ett par timmar ses vi igen och käkar lunch på "The Karma Lake of Menteith" där vi njuter lunch med sjöutsikt. – Nu delar vi erfarenheter och så växlar vi aktivitet med varandra.

När vi är trötta och nöjda med fiske och cykling, är det dags att besöka "The Glengoyne destilleriet där vi får en rundvandring och självklart whiskey. Vi avslutar kvällen på trevlig restaurang innan vi återvänder till "The Oak Tree Inn" för övernattning.Dag 4 – Lördag 17: e juni

Vi äter en tidig frukost och checkar ut Sedan kör vi ca 2 ½ timmar upp längst med den otroligt vackra "West Highland way". Vi kommer fram till Ben Nevis (Storbrittaniens högsta topp) kl. 09:30. Vi packar ner vår medhavda lunch, vatten och rätt klädsel och förbereder oss väl för en topptur på ca 8 timmar. Vår plan är att vara tillbaka nere från toppen kl. 18:00. Vi gör en high five, dricker en Pint innan åker till vårt hotell för att duscha och fira dagens äventyr. Det är endast en kort sväng till "The Ballachulish Hotel" (Denna aristokratiska hotellbyggnad har ett bedövande vackert läge mellan de mäktiga Glencoebergen). Vi går över vägen till "Glencoe Inn för att njuta god middag och härliga historier från dagen. Övernattning på The Ballachulish Hotel"
Dag 5 – Söndag 18: e juni

Tidig frukost innan vi checkar ut från hotellet. Vi kör via Glencoe den vackra West Highland way" tillbaka till Glasgow. ca 3 timmar.

Med reservation för flygtider hem, besöker vi Glasgow och shoppar lite innan vi beger oss till flygplatsen för att resa hem.


Pris för detta arrangemang: 15,575 SEK

I priset ingår: * Svensk färdledning * Alla Transfers/Transporter * Allt boende del i dubbel/twin

* Alla måltider (Drycker ingår ej)

* Alla aktiviterer i programmet (Flugfiske & Mountain Bike inkl. lokala guider)

* Whiskey-provning på Glengoyne Destilleriet

* Ben Nevis - Topptur med lokal guide samt & svensktalande guide från The Search Adventures


I priset igår inte:

* Flygresa till Skottland

* Reseförsäkring (Obligatorisk)

__

Teknisk Arrangör: Hello Scotland Färdledning: The Search Adventures272 visningar

Senaste inlägg

Visa alla