top of page

Skotska högländerna inkl. topptur på Ben Nevis

Uppdaterat: 31 jan.

DATUM 14 - 18 juni 2023 (Inte längre möjligt att boka plats) Teknisk arrangör: Hello Scotland

Bara 30 minuter från Glasgows flygplats breder Loch Lomonds Nationalpark ut sig med sina fantastiska vyer, slott, öar och berg. Det var här vi först förlorade oss i Skottland. Runt varje krök blev det bara gemytligare, vackrare och gästfriheten hos skottarna nådde oanade höjder.

Vi fann små byar med gemytliga pubar, bed & breakfast-ställen med bästa maten och historiska vandringsleder i Rob Roys, Robert The Bruce's, William Wallace's och Robert Burns fotspår.


Vårt program: Dag 1 – Onsdag 14: e juni

Du anländer till Glasgow flygplats vid lunch där våra guider möter upp. Efter en kort transfer på ca. 45 minuter tar vi oss till de skotska högländerna och den mysiga byn Balmaha på Loch Lomonds östra strand. Vi checkar in och tar sen sväng runt marinan och bara njuter av att vara framme. Efter att vi insupit atmosfären besöker vi den mysiga puben. Något senare blir det middag på Clachan Inn som serverar traditionella skotska rätter. Övernattning på The Old Oak Tree.

Dag 2 – Torsdag 15: e juni

Efter frukost, ganska tidigt och med packad picknic-lunch i ryggsäckarna beger vi oss uppför den vackra "Conic Hill" som reser sig majestätiskt över Loch Lomond. Väl på toppen äter vi den medhavda lunchen. Vi återvänder tillbaka ner till Balmaha där vi svidar om för att sedan åka till Glengoyne Destilleriet en bit bort. Efter en fin rundtur återvänder vi till "The Oak Tree" där vi också äter middag. Övernattning på The Oak Tree Inn.Dag 3 – Fredag 16: e juni

En dag med spännande äventyr som passar alla... Efter frukost är det dags för aktiviteter. Vi roterar i två grupper och delar upp oss för Flugfiske alt. MTB (Mountain Biking) med guide. Efter ett par timmar ses vi igen och käkar lunch på "The Karma Lake of Menteith" där vi njuter lunch med sjöutsikt. – Nu delar vi erfarenheter och så växlar vi aktivitet med varandra.


När vi är trötta och nöjda med fiske och cykling återvänder vi till Balmaha för att vila innan det är dags att åka till The Inn at Kippen, en fantastisk trevlig lokal pubrestaurant en bit bort. Vi återvänder sedan till The Oak Tree Inn för övernattning.Dag 4 – Lördag 17: e juni

Vi äter en mycket tidig frukost och checkar ut vid 06:00. Sedan kör vi ca 2 ½ timmar upp längst med den otroligt vackra "West Highland way". Vi kommer fram till Ben Nevis (Storbrittaniens högsta topp) kl. 09:30. Vi packar ner vår medhavda lunch, vatten och rätt klädsel och förbereder oss väl för en topptur på ca 8 timmar. Vi möter våra två guider James och Dave som följer oss på toppturen. Vår plan är att vara tillbaka nere från toppen kl. 18:00. Vi gör en high five, dricker en Pint innan åker till vårt hotell för att duscha och fira dagens äventyr. Det är endast en kort sväng till "The Ballachulish Hotel" (Denna aristokratiska hotellbyggnad har ett bedövande vackert läge mellan de mäktiga Glencoebergen). Vi går över vägen till "Glencoe Inn för att njuta god middag och härliga historier från dagen. Övernattning på The Ballachulish Hotel"Dag 5 – Söndag 18: e juni

Tidig frukost innan vi checkar ut från hotellet. Vi kör via Glencoe den vackra West Highland way" tillbaka till Glasgow. ca 3 timmar.

Med reservation för flygtider hem, besöker vi Glasgow och shoppar lite innan vi beger oss till flygplatsen för att resa hem.


Pris för detta arrangemang: 15,575 SEK

I priset ingår:

* Svensk färdledning

* Alla Transfers/Transporter

* Allt boende del i dubbel/twin

* Alla måltider (Drycker ingår ej)

* Alla aktiviterer i programmet (Flugfiske & Mountain Bike inkl. lokala guider)

* Whiskey-provning på Glengoyne Destilleriet

* Ben Nevis - Topptur med lokal guide samt & svensktalande guide från The Search Adventures


I priset igår inte:

* Flygresa till Skottland

* Reseförsäkring (Obligatorisk)

__

Teknisk Arrangör: Hello Scotland

Färdledning: Hasse & Fredrik på The Search Adventures, läs mer här!

https://www.thesearchadventures.se/om-the-search
492 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page