top of page

Vandra och cykla i Tyrolen

Uppdaterat: 2 jan. 2023

Program för sommaren 2024

(I samarbete med Visit Tirol & Alpbachtal Tourism)

Vill du uppleva en sommarvandring i vackra Tyrolen? Upptäck den orörda landsbygden i Alpbach-dalen och njut av en sommar full av kulturella, sportiga och kulinariska upplevelser. Alpbach-dalen är hem för charmiga små byar, rustika hyttor, miltals av vackra vandringsleder, cykel-trails och massor med möjligheter att bara njuta av berg, vänner och trevliga guider.


Vår utgångspunkt är vår favoritby, Alpbach. Härifrån leder vi två fullspäckade vandrings och ett spännnde cykeläventyr bland snälla men spektakulära berg. Gratlspitz, Farmkehalm och Grosser Galtenberg.

Dagsvandring med enastående utsikt från Gratlspitze

Trots sin relativt blygsamma höjd på 1 893 meter erbjuder berget Gratlspitze högt ovanför Alpbach fantastisk utsikt och är väl värt ett besök. Dess exponerade läge mellan Inndalen och Alpbachdalen gör att vandrare kan se hela vägen till Karwendelbergen, Kitzbühelalperna och Hohe Tauernbergen.


En populär upplevelse på sommaren är att se morgonsolen gå upp från toppen. Den vackraste rutten går via Bischoferalm och den sydvästra åsen. Även om den vandringen inte är så svår, finns det ett antal knepiga sektioner med ett stålvajer förankrat i berget för ökad säkerhet. Du bör därför ha ett bra huvud för höjder och vara säker på foten.


Det rekommenderas inte att klättra till toppen i regn, snö eller is.

Vi ser till att vi har välfyllda matsäckar med oss och på nervägen bjuder vi in till underbara Zottahof för kalla drycker och god Tiroler Gröstl eller Kaisersmarrn. En dag att bara njuta.

Mountainbike till Inneralpbach och Farmkehralm

Från byn Inneralpbach i den vackra Alpbachtal-dalen, leder denna mountainbiketur längs grusvägar upp till Farmkehralm-stugan. De som har tillräckligt med energi kvar kan fortsätta äventyret därifrån och cykla ännu längre upp för att njuta av fantastisk utsikt över Kitzbühel-alperna. Från start till mål är det 16 kilometer med cirka 700 höjdmeters stigning.

Topptur Großer Galtenberg ligger i Kitzbühel-alperna och är på 2 424 meter över havet det högsta berget i Alpbachdalen. Det anses allmänt ha några av de vackraste vyerna över någon topp i regionen. Under månaderna juni och juli kan vandrare se fram emot underbara rosa alpina rosor som täcker ängarna. På vägen ner är det värt att stanna till vid Farmkehr-Alm Hut som serverar utsökt lokal mat. Från början till slut är denna vandring 16 kilometer lång och tar ungefär 9 timmar att genomföra.


Det finns gott om vertikal stigning, så vandrare behöver bra övergripande kondition. Lederna är dock i gott skick och det finns inga svåra sträckor.


Dina svensktalande guider ser till att ni har det bra och att ni är förberedda för äventyret. Men du måste vara i en lagom god form, redo att vandra och cykla hela dagar och bjuda på dig själv.


Teknisk arrangör är: Alpbachtal Tourism Färdledning: The Search Adventures Vi reser i en liten grupp med entusiaster och vi är i Alpbach för att njuta av naturen och trevligt sällskap.

I programmet inkluderar vi:

  • Boende på charmig frukostpension del i dubbelrum eller mot tillägg singelrum

  • Svensktalade guider (Fredrik & Hasse)

  • Fullspäckat program enl. ovan inkl karta

  • Mountain Bike eller E-Mountain Bike för dag 2

  • Vandringstavar

I programmet inkluderar vi inte:

  • Resa till Alpbach (München närmsta flygplats, ca. 2 timmar transfertid)

  • Luncher eller Middagar

  • Personlig utrustning för vandring

  • Drycker

  • Obligatorisk reseförsäkring172 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page