top of page

Kilimanjaro expedition inkl. 3 safari-dagar

Uppdaterat: 3 mars

Resans längd: 14 dagar Arrangör: Easy Travel Vi bjuder in till ett unikt programarrangerat av Easy Travel, som tar dig med till äventyr till Unescos världsarv Ngorongorokratern och på vandring till Afrikas högsta topp, Uhuru Peak (5895 m).

Nästa expedition planerad 2027

(12 dagar i Tanzania med svensk färdledning. Programmet innehåller 3 dagar safari + 7 dagar Kilimanjaro via Machame-rutten, alla transporter, helpension, lokala guider)


Vårt program:

Avresa | Dag 1 | Ankomst Avresa förslagsvis med KLM från Stockholm, Linköping, Göteborg eller Köpenhamn via Amsterdam till Kilimanjaro Airport. Du bokar själv din flygresa, men vi hjälper dig såklart om du vill. Vid ankomst till Kilimanjaro Airport möts vi av våra lokala safariguider. Vi åker vidare till Arusha för övernattning på en trevlig safarilodge. Det blir en lättare välkomstmiddag samt genomgång av vårt program.

Dag 2 | Safari, Tarangire Efter en tidig frukost blir det avfärd till Tarangire National park. En underbar park som under de senaste åren blivit mer populär då allt fler djur och vacker miljö gör parken mycket omtyckt och attraktiv. Det blir heldagssafari med picknic-lunch och vi avslutar dagen på Tortilis Tented lodge. Där blir det gemensam middag.

Dag 3 | Safari, Ngorongorokratern (2 286 m)

Efter ännu en tidig frukost åker vi genom vacker regnskog till Ngorongorokratern. Det blir safari hela dagen i en av världens mest kända nationalparker. Här lever mer än 30 000 djur året runt. Besöket i denna nationalpark blir minnesvärd. På kvällen checkar vi in på Tortilis Ngorongoro tented lodge. Vi fixar en lägereld och äter god middag. Nu pratar vi om Kilimanjaro, lär känna varandra och börjar bygga vår teamkänsla för vår kommande toppbestigning.

Dag 4 | Trekking, Safari, Mt. Makarot (3 130 meter över havet)

Vi stiger upp i gryningen när dimmorna fortfarande ligger tunga över regnskogen. Tillsammans med våra lokala Masai-guider vandrar vi tyst genom vegetationen. Det är spännande och vi kan stöta på vilda djur. Vårt mål är att acklimatisera oss till strax över 3000 meter. Vi vandrar ett par timmar till toppen på Mt Makarot. När vi kommer tillbaka äter vi en tidig lunch innan vi återvänder till Arusha och sedan vidare till foten på Kilimanjaro och byn Machame.

Övernattning på Aishi Protea eller liknande hotell. Under kvällen ordnar vi lägereld och skön stämning. Vi har en grundlig genomgång av vår kommande 7 dagars vandring. Alla frågor besvaras, vi laddar och gör oss redo som ett team för vår utmaning. Det är dags för Kilimanjaro.

Dag 5 |Machame Gate till Machame Hut (2 000 - 3 000 m)

Efter frukost är det dags för en kort transfer upp till Machame Gate. Introduktion till bärare och guider samt registrering hos parkvakten. Nu startar nu vår vandring mot Uhuru Peak. Denna dag vandrar vi ca 4–5 timmar i mycket lugnt tempo. Vi äter lunch på vägen. Under tidig eftermiddag bryter vi igenom trädgränsen och når vårt läger. Nu är det dags för middag och övernattning vid ”Machame Hut”.


Dag 6 |Machame Hut till Shira Hut (3 000 - 3 840 m)

När solen bryter över horisonten hör man plötsligt någon säga ”good morning”. Ditt morgonkaffe eller te, serveras direkt till tältet. Vilket underbart sätt att börja dagen. Efter en god stor frukost är det dags att börja vandra sakta och brant uppför. Mot Shiraplatån.


Denna dag är den viktigaste för att acklimatisera oss rätt. Det är en kraftigt stigande vandring och vi tar det lugnt och sakta. Pole Pole blir vårt mantra. Vi dricker mycket vatten, sjunger och har trevligt. Lunch äter vi på vägen. Nu byter vegetationen från skog och buskar till semi-glaciär. Denna dag vandrar vi ca 5 timmar. Övernattning och middag vid Shira. Våra tält har en vacker utsikt över Mt Meru i horisonten. Lätt huvudvärk, lite illamående och allvarets stund kan upplevas denna kväll/natt. Det är mystik och spänning i luften.

Dag 7 | Shira Hut till Barranco Hut (3 840 m upp via 4 600 m tillbaka till 3 950 m)

Återigen väcks vi tidigt av guidernas sång och ”good morning, coffee, tea” Efter en tidig frukost börjar vår vandring mot Barranco Hut. Denna dag är den längsta under veckan. Vandringen börjar platt men stiger sakta upp till 4 600 meter vid Lava Tower. Vi äter lunch på vägen innan vi sedan vänder ner mot Barranco. Nu är det ca två timmar till lägret. Totalt är denna dagens vandring 6 timmar och går över semi-glaciär och sand. Det är en utmanande dag och många känner av höjden på riktigt. Det går sakta men tillsammans tar vi oss till vårt läger. Väl framme väntar god middag och välförtjänt övernattning.


Dag 8 | Barranco Hut till Karanga Camp (3 950 - 4 000 m)

Det är underbart att bara ligga och njuta i sovsäcken. Men det blir återigen dags att stiga upp med solen. En stor frukost serveras och sedan är det dags för en kul utmaning. Barranco-väggen eller frukostbacken som vi kan kalla den. Vi korsar nu över till Karanga-dalen och vi har en kort och vacker dag framför oss. Vi spenderar tid att njuta av växtligheten, fåglar och solsken. Denna dagsvandring är endast ett par kilometer lång, med vårt lugna tempo tar det ca 3–4 timmar. Nu finns det mycket tid att acklimatisera sig. Vi slår läger vid Karanga tidigt på eftermiddagen och Kilimanjaros glaciärer syns allt närmare nu. Nu vilar vi upp oss ordentligt. Spel, fika, avkoppling och eftertanke är meningen med denna dag. Vi befinner oss i vad man kan kalla alpin miljö på 4 000 meter över havet.Dag 9 | Karanga Camp till Barafu (4 000 - 4 600 m)

Nu laddar vi för en ny dag. Vi tar oss sakta uppför med siktet inställt mot toppen. Det tar endast ett par timmar att nå Barafu. Vårt läger ligger på en liten trång klippavsats med vacker utsikt. Vi kommer fram till lunch och kopplar sedan av, kollar utrustning, gör oss redo för att gå till toppen. En tidig middag och sedan vila inför kommande topp tur. Det är nu det gäller.


Dag 9 - 10 | Barafu via Uhuru Peak ner till Mweka Camp (4 600 m via 5 895 m tillbaka ner till 3 100 m)

Vi stiger upp klockan 22.00 och gör oss redo. Varm blåbärssoppa ger oss energi och vi laddar rejält. Vår vandring går sakta upp mot Stella Point för att sedan leda över Kilimanjaros kraterkant till Uhuru Peak. Toppen av Afrika. Vi stannar till varje timme för att dricka och hämta andan. Men annars går vi sakta genom natten. Stella Point på kraterkanten är en välkommen syn vid soluppgång kl. 06.00. Vandringen tar oss ca 6 - 7 timmar.

Vi fortsätter upp mot Uhuru Peak ytterligare ca. 45 - 60 minuter. Vi stannar en stund på toppen. Kramas, fotograferar, gråter en skvätt, dricker vatten, firar. Sedan gör vi oss redo för att återvända ner till Barafu för att äta lunch och vila. Nervägen tar ca 3 timmar och är jobbig för benen. Här kommer vandringsstavarna till bra användning. Vår vandring går sedan vidare ner mot Mweka gate. Det är en lång jobbig dag. Men till slut når vi vårt läger. Nu väntar en god middag och välförtjänt övernattning. Det är viktigt att förstå att toppen bara är halva vägen denna natt/dag. Vi måste ha vatten, energi och fysik för att klara nervägen. Här är risken för olyckor som störst och vi fokuserar mycket noga på att hjälpa varandra om det behövs.

Dag 11| Mweka Camp till Mweka Gate (3 100 - 1 500 m)

Sovmorgon och frukost. Sedan fortsätter vandringen från Mweka Gate ner i regnskogen. Till slut kommer vi ner till låglandet igen. En kall dryck väntar oss här. Oh my god. Den drickan är bara den bästa. Vi säger nu adjö till våra guider och bärare. Nu väntar bara en kort transfer tillbaka till vårt hotell, swimmingpool. Lunch, middag och övernattning på trevliga Sal Salinero hotel.

Dag 12 | Vila & njuta

Efter frukost blir det alternativ utflykt till Moshi eller bara avkoppling vid poolen. På eftermiddagen blir det transfer till Kilimanjaro Airport för incheckning och återresa till Sverige.


Dag 13 | Hemma igen

Vår resa är över för denna gång och jag hoppas alla har en underbar upplevelse med hem i hjärtat.


Säkerhet och förberedelser

Dessa är två mycket viktiga faktorer. Att bestiga Kilimanjaro handlar främst om att ha bestämt sig. Att inte ge upp. Både före resan och under resan kommer Fredrik och Malin coacha och tala om effekterna av vandring på hög höjd och hur kroppen reagerar. Vårt program är designat för att ha maximal möjlighet att nå toppen på ett tryggt och bra sätt. Vi har första hjälpen, duktiga lokala guider samt möjlighet till att använda helikoptertransport vid nödläge. The Search ® Adventures i samarbete med Avalon Adventures har också en tydlig säkerhetsplan. Innehållet i detta dokument bygger på

 • Produktsäkerhetslagen

 • Konsumentverkets ”Vägledning till systematiskt säkerhetsarbete för konsumenttjänster”

Riskanalysen är den mest omfattande delen men uppgifter om utbildning och erfarenhet, information till deltagare och rutiner är lika viktiga.

Kontakta oss för ditt program:

Deposition om 2,500SEK betalas vid bokning, slutbetalning sker 30 dagar direkt till Easy Travel, innan avresa. Vårt program med avresa arrangerat av Easy Travel september 2023, inkluderar:


Safari

 • 3 dagar Safari enl. program

 • Svensktalande färdledare från The Search Adventures

 • Engelsktalande guider/chaufförer

 • Acklimatisering till 3 130 meter på Mt Makarot

 • Helpension förutom drycker

 • Safari med sköna 4×4 Land Cruisers

 • Alla parkavgifter och skatter

 • Filtrerat vatten under hela turen

Kilimanjaro

 • 7 dagar Machame -leden på Kilimanjaro

 • Helpension, boende i tält

 • Svensk färdledare Malin & Fredrik

 • Lokal engelsktalande guide, kock, bärare

 • God mat och rikliga portioner

 • Alla parkavgifter och skatter

 • Portabel herr & dam toalett

 • Flygande doctor’s försäkring

 • Förberedelser se nedan ​

Förberedelser inkluderar: (Gäller både Stockholm & Malmö)

 • Föreläsning om att bestiga Kilimanjaro under 2020

 • 2 gemensamma träningstillfällen med backträning

 • Packlistor och personlig coaching, för att skapa bästa förutsättning att ha en underbar upplevelse och utmaning.

​Expeditionen inkluderar inte:

 • Flygresa till och från Tanzania

 • Obligatorisk reseförsäkring

 • Visum Tanzania 50 USD

 • Syrgas (100 USD)

 • Drycker

 • Dricks till guider (ca. 200 USD per person)

488 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page