top of page

Bhutan - The Land of the Thunder Dragon

Uppdaterat: 17 mars
Preliminära datum: 21 mars - 04 april 2025

Programkostnad 15 dagar USD 3 500 (SEK 36 750)

Hållbarhetsavgift Buthan USD 1 500 (SEK 15 750) Flyg Delhi - Paro ButhanT&R USD 250 (SEK 2 625)

Total: USD 5 250 ( SEK 55 125) (Se nedan vad som ingår)


OBS! 🥾 TREKKING-PROGRAMMET ÄR DESIGNAT FÖR EN MEDIUM NIVÅ DÄR ALLA MED NORMAL FYSIK KAN NJUTA AV 5 DAGARS LUGN VANDRING I DEN VACKRASTE BERGSMILJÖN 🥾

 

"Följ med The Search Adventures på en oförglömlig resa till det förtrollande kungadömet Bhutan, där kulturella skatter och hisnande landskap möts. Fördjupa dig i den mystiska dragningskraften i Thimphu, Punakha och Paro, och utforska gamla kloster och livliga marknader.

En cykeltur från Thimphu till Paro låter dig bevittna det lokala livet i bosättningarna längs dalen. Sedan ger du dig in i Himalayas hjärta för den fantastiska Druk Path-trekken, där du följer gamla stigar bland snötäckta toppar och alpina ängar.


Bhutan, med sin traditionella charm och naturliga storslagenhet, bjuder in dig att bevittna en harmonisk blandning av kulturell rikedom under sightseeing och naturens råa skönhet under vandringen.


Denna The Search Adventures "Expedition" lovar en oförglömlig resa genom Bhutans olika underverk i samarbete med "Hi On Life".

 

Resans höjdpunkter:

 • Druk Path Trek - En av de finaste korta vandringslederna i Bhutan

 • Besök Tiger's Nest Monastery - Beläget på en klippavsats är Tigers Nest Monastery i Bhutan ett helig underverk, insvept i legender och omgiven av hisnande bergsvyer.

 • Besök Paro - Bhutans pittoreska dalgång, förtrollar med sin historiska charm och traditionella arkitektur.

 • Besök Thimphu - Bhutans huvudstad.

 • Besök Punakha - Bhutans forna huvudstad, förtrollar med sitt ikoniska (kloster) Punakha Dzong, beläget vid sammanflödet av två floder, omgivet av gröna dalar och terrasserade fält.

 • Cykling från Thimphu till Paro

 

Om Bhutan:

Bhutan är ett litet kungadöme i Himalaya som aldrig upphör att förvåna världen med sina otroliga beslutsfattare, som endast kan vara en dröm för de flesta andra länder.


Den bhutanska regeringen anser att människors lycka är det viktigaste i varje beslut eller policy som den fattar. Bruttonationallycka är viktigare än bruttonationalprodukt. Bhutan är det enda landet i världen där dess medborgare har en konstitutionell skyldighet att skydda sin miljö, vilket innebär att 60% av nationen måste vara skog.


Det är det enda landet i världen som är koldioxidnegativt. Bhutan reglerar dessutom tobak och tobaksprodukter genom att förbjuda odling, skörd, produktion och försäljning i landet.


Även om det är ett litet land och betraktas som det minst utvecklade landet i Asien, rankas det faktiskt först i ekonomisk frihet, företagsvänlighet samt fred, och rankas näst högst i inkomst per capita i alla sydostasiatiska länder.


Det är verkligen det lyckligaste landet i världen! Inte konstigt att Bhutan har blivit en favorit destination.


Bhutan i korthet:

- Yta: 38 394 km2

- Befolkning: 742 737

- Huvudstad: Thimphu

- Valutor: Bhutanesisk ngultrum, indisk rupie

- Officiellt språk: Dzongkha-språket

- Regering: Enhetlig stat, konstitutionell monarki, parlamentariskt systemProgram

Dag 01: Vi flyger till Delhi

 

Vid ankomsten till Indira Gandhi International Airport New Delhi möts du av The Search Adventures lokala guide. Vi ser till att du får en snabb transfer till ditt hotell. På eftermiddagen gör du en sightseeingtur runt Gamla Delhi.


Besök Asiens största kryddmarknad och Jama Masjid, Indiens största moské. Senare åker du rickshaw genom de smala gränderna i Chandni Chowk. Avsluta kvällen med en välkomstmiddag på en av de finaste indiska restaurangerna.

 

Dag 02: Flyg till Paro och transfer till Thimphu

 

Flyg New Delhi till Paro: 2 timmar 20 minuter

Kör Paro till Thimphu: 65 km, 1 timme

Höjd i Paro: 2200m

Höjd i Thimphu: 2334m

 

Håll pass och visumklarering (som kommer att skickas till dig i förväg via e-post) till hands för att visas för myndigheterna vid begäran.

Passkopior och visumklarering är nödvändiga för att gå ombord på Druk Air-flyget till Paro.


Det faktiska visumet kommer att stämplas i ditt pass vid ankomsten till Paro flygplats. Vid ankomsten till Paro välkomnas du av vår lokala guide och kör till Thimphu. Resten av dagen är fri för avkoppling. Vi bjuder in till en genomgång av programmet och middag. Övernattning på hotellet i Thimphu.

 

Dag 03: I Thimpu

 

Höjd: 2334m

På morgonen utforskar du Thimphu. Besöker det nationella biblioteket som innehåller antika manuskript och texter samt moderna texter om himmelskunskap.


Besök Skulpturhuset, där man tillverkar och säljer allt från miniatyrbilder av Bhutans skyddsgudar till exakta kopior av buddhistiska konstverk, även gammalt traditionellt tibetanskt hantverk. Du kan också besöka nunneklostret i Zilukha. Övernattning på hotellet i Thimphu.

 

Dag 04: Thimpu till Punakha

 

Kör Thimphu till Punakha: 77 km, 3 timmar

Höjd i Punakha: 1350m

 

Idag lämnar du Thimphu och reser till Punakha, den forna huvudstaden i Bhutan. På vägen besöker du Dochula-passet (3 100 m) som erbjuder spektakulär utsikt över Himalayas berg. Stanna till för en kopp te vid Dochula Café.


Ankomst till Punakha på eftermiddagen. Besök klostret Punakha Dzong som ligger där floderna möts, Pho Chu och Mo Chu (härstammar från den manliga och kvinnliga floden). Övernattning på hotell i Punakha. En fantastisk dag med många intryck.

 

Dag 05: Punakha - Thimpu - Cykel till Paro

 

Kör från Punakha till Dochula - 51 km, 1 ½ timme.

Kör från Dochula till Thimphu - 22 km, 40 minuter.

Cykla från Thimphu till Paro - 50 km, 3 timmar.

 

Efter frukost kör vi till Wandue för att besöka det nyinvigda stora Wangduephodrang Dzong. Senare vi vidare till Thimphu via Dochula-passet. Från Thimphu cyklar vi till Paro längs den västra grenen av den laterala vägen som löper nära Wangchu-floden i dalbotten. Vägen följer genom förorterna och byarna i Thimphu för att komma fram till flodens sammanflöde Chuzom, som också är navet för vägnätet som leder till Paro, Ha, Thimphu och Phuntsholing.


Från Chuzom är det nordväst i cirka ½ timme, följande Pa Chu-floden uppströms, passerar Tachogang-templet på andra sidan floden, sedan genom en relativt rak väg, in i byarna och gårdarna i Paro-dalen. Övernattning på hotell i Paro

 


Dag 06: Paro

 

Här, bland terrasserade fält och eleganta bondgårdar kantar pilträd många av vägarna, vilket kontrasterar mot de ljusa färgerna på fälten och de mest populära och viktiga platserna som också finns inom Paro-distriktet.


Paro stad (2,280m) är fortfarande liten med en huvudgata och färre än hundra små familjeägda butiker. Helgmarknaden i Paro hålls på lördagar. I Paro besöker vi Nationalmuseet och Rinpung Dzong.


Nationalmuseum: Etablerat 1967, är museet inrymt i en cirkulär Ta Dzong, ett gammalt vakttorn. Det har en fascinerande samling av konst, reliker. Rinpung Dzong: betyder "fästning av juvelhögen". Byggd i mitten av 1600-talet, fungerar den nu som administrativt och rättsligt säte för Paro-distriktet och bostad för 200 munkar från Paro.


Det är också platsen för Paro-festivalen som hålls på våren. För flera år sedan spelades den färgstarka filmen Lilla Buddha in här. Övernattning på hotell i Paro


Dag 07: Paro - Vandring till Tigers Nest Monastery

 

Kör till Tiger’s Nest-trekens startpunkt: 11 km, 20 minuter.

Vandring tur och retur till Tigers Nest: 6.4 km, 5 timmar.


Efter frukost kör du norrut från Paro stad i cirka 20 minuter och ger dig ut på en trek till berömda Tigers Nest klostret som ligger på en 1 000 m vertikal klippa, ovanför Paro-dalen.


Satsam (2650m) och klättrar brant uppför till Cafeterian (2 940m), ett område med exponerad rygg med panoramautsikt över Takstang.


Detta tar lite mer än en timme. (Ponnyer tillhandahålls på begäran för att rida upp till denna Cafeteria, men resten av vägen, inklusive nedfarten måste göras till fots.)


Du kan få en bra utsikt från Cafeterian eller vandra ytterligare uppför i ungefär en timme till templet självt. Det finns flera andra tempel och platser i närheten. Lunch kan ätas på tehuset. Den återvändande trek till vägens slutpunkt är ganska brant nedförsbacke till det ställe där du möter din bil. Vi återvänder till Paro för övernattning. Dags för att göra sig klar för en oförglömlig vandring.  


Dag 08: Vandring från Paro till Jili Dzong 3350 meter Trekkingtid: 4-5 timmar (MEDIUM)

Rutten är en del av den ursprungliga stigen som kopplade samman Thimphu Valley med Paro Valley och slutligen anslöt Bhutan till den indiska gränsen. Vandringen börjar lämpligt bakom Paro Dzong självt.


Från vaktstugan slingrar sig stigen långsamt och jämnt uppåt, genom skogen mot ryggraden av Himalayas utlöpare ovanför. Under dagen är utsikten nedanför över den mycket odlade Paro Valley, Drottningmoderns Vinterpalats och klostret/fästningen underbart. Vandringen går först genom tallskog, sedan bambu, följt av björk och slutligen rhododendron.


Vi äter lunch nära en vid en vacker helig plats (Mani-stenar). Lägerplatsen är bara några hundra meter under Jili Dzong i en glänta. Du kommer att se mycket intressant flora och fauna under dagen och många intressanta fåglar. Övernattning i tält.


Dag 09: Vandring från Jili Dzong till Jangchulhakha, 3770 meter

Trekkingtid : 5 timmar (Enkel)

 

Det är en kort tjugo minuters vandring från lägret till dzongen. Detta är ett stort kloster och påstås vara hemsökt. Det innehåller en enorm staty av Padma Sambhava. Det finns fåglar som häckar i pilhålen och gamla mongoliska hjälmar och sköldar som hänger på väggarna.


Byggnaden var fram tills nyligen övergiven, men har nu genomgått viss renovering och används igen. Den sitter uppe på en ås, vilket ger dramatiska vyer över dalarna på båda sidor och Himalaya i norr.


På en klar dag kan det näst högsta berget i Bhutan ses, Mt. Chomolhari, 7 314 m/23 997 ft.


Stigen följer nu en ås en kort stund innan den går ner i skogen. Den följer sedan en ormliknande rutt på ganska magiska stigar, längs bergssidorna och genom många olika typer av rhododendron. Ibland kan du möta lokala jakherdar och njuta av underbara vyer över bergen, inklusive en annan stor topp som kallas Kangcheeta.


Du kommer att se att detta berg har två toppar och är uppdelat av en rak, tydlig ravin.


Lokalbefolkningen tror att Kangcheeta är Chomolharis (kvinnlig bergsgudinna) bror som hon slog med en pinne eftersom han ville gifta sig med henne. I söder dominerar Dagala-bergen horisonten.


Nedanför Mt. Kangcheeta finns ett tempel, Tshomphu Monastery, där en staty förmodas sväva i luften. Tidigare har våra guider sagt att de hade besökt templet och det var möjligt att dra en tråd under statyn, vilket bevisade att den svävade. Till slut passerar du genom ett antal jakherde-läger och stannar för natten vid den största av dem. Övernattning i tält.

Dag 10: Vi vandrar från Jangchulhakha till Jana Tsho via Jimi Langtsho 3956 meter

Trekkingtid: 6 timmar (Medium)


Från lägret stiger stigen upp för att nå åsen och traverserar sedan längs den, först på ena sidan och sedan på den andra, med underbara bergsutsikter. Till slut korsar du ett liten pass och cirkulerar runt ovanför Jimi Langtsho Lake.


Detta är en stor vacker sjö, fylld med öring, med en stor Chorten (religiös obelisk) byggd i ena änden. Du sick-sackar ner till sjöns kant, som är täckt med rhododendron och omringad av klippiga stup.


Stigen leder sedan upp från sjön och längs klippstigar med massiva stup nedanför. Till slut leder den runt en rad åsar tills du kommer fram till den andra sjön, Jana Tsho, en annan magisk lägerplats. Övernattning i tält.Dag 11: Vandring från Jana Tso vidare till Trek to Labana across the Simkota La 4210 meter

Trekkingtid: 3-4 timmar (ENKEL)


Igen är det en härlig promenad idag i underbart högt bergslandskap, där du korsar den högsta passagen på din resa, Simkota La (även känd som Phume La) 4 210 m. Från sjön leder en bred stenstig mellan rhododendron ner för att traversera runt den tredje sjön. Två andra sjöar finns ovanför och ur sikte, en manlig, en kvinnlig. Kollektivt kallas de Dungkar Tsho.


Den senare av dessa har en mycket stark ande och om något "smutsigt" görs i närheten kommer molnen ner och försvinner bara med många och långa böner.


Stigen är nu en blandning av små passager och bergsspår, varav några vandrar under klippor.


Det är här du kommer att nå Labana, din lägerplats för kvällen. Resten av dagen kommer att vara fri för att utforska området. Övernattning i tält.

 

Dag 12: Vandring från Labana Across till Phadjoding 2350 meter

Trekkingtid 6-7 timmar (Enkel)


Stigen sick-sackar sig ner till Phadjoding (2½ timmar). Det kommer att finnas tid att besöka templen. Det finns en nybyggd, konstruerad med medel skänkta av den fjärde kungens sekreterare, tillägnad Padma Samb Hava, men den 9:e och 16:e Jey Khempos (huvudmunkarna i Bhutan) byggde de två huvudtemplen.


Dessa är fantastiska byggnader med gyllene tak, och Acolyte-munkar kommer att visa dig de inre templen.


Phadjoding är ett fantastiskt meditationscenter och det finns ett antal hus avsedda för reträtt. En särskild typ av gren sätts utanför ytterdörren för att visa att den nuvarande inte ska störas. Längst upp på klippan bakom Phadjoding finns ett berömt eremit-tempel, byggt för många hundra år sedan och fortfarande används idag.

Det tar tre eller fyra timmar att nå vägen, genom att gå ner genom skogen, på en vältrampad stig.


Det är värt att gå upp tidigt för klara vyer över de östra Himalaya. Synligt på horisonten bakom templen är det högsta berget i Bhutan, Gangkar Punsum, på 7 550 m/24 770 ft, nu det högsta icke-bestigna berget i världen.


Ganska ofta kan dalen nedanför vara fylld av moln, med bara bergen som sticker upp i det klara luften.


Vår transport kommer att möta oss vid vägens ände för den korta turen till hotellet i stan. Senare bör det finnas tid för lite sightseeing.

 

Dag 13: Thimpu -Vilodag, Reflektion - Sightseeing

Vi vilar, njuter och tar en dag i Thimpu för att göra ingenting. Reflektion och att landa in alla intryck innan vi beger oss hemåt igen.


Övernattning på trevligt hotell i Thimpu.

Dag 14: Avresa till Delhi

 

Efter frukost kör du till flygplatsen för din flygning till New Delhi. Vi avslutar denna underbara resa med en avskedsmiddag. Övernattning i Delhi.

 

Dag 15: AVRESA DELHI- RESAN SLUTAR 

Programkostnad 14 nätter USD 3 500 (SEK 36 750)

Hållbarhetsavgift Buthan USD 1 500 (SEK 15 750)

Flyg Delhi - Paro ButhanT&R USD 250 (SEK 2 625)

Total:  USD 5 250 (SEK 55 125) Priset inkluderar:

·      Internationella ankomst-/avgångstransfer på flygplatsen i Delhi

·      Transfer till och från flygplatsen i Delhi till Bhutan

·      2 nätter i Delhi på 5-stjärnigt hotell (före och efter Buthan)

·      Välkomstmiddag

·      Guidad rundtur i Delhi

·      Rickshaw-åktur genom kryddmarknaden i Gamla Delhi

·      Flygresa Delhi-Paro tur och retur (250 USD)

·      Logi på 3 till 4-stjärnigt hotell i delad dubbelrum under rundturen i Bhutan

·      Alla måltider under hela rundturen

·      Inträdesavgifter till monument och kloster

·      All transport i Bhutan i privat AC-minibuss

·      Cykelrundtur en dag från Thimphu till Paro

·      Engelsktalande lokal rese-/vandringsguide i Bhutan

·      5 dagars exklusiv campingvandring till Druk Path Trek med helpension

·      Vandringstillstånd

·      Delning av tält under vandringen med bekväma tält och madrasser

·      Frukost, lunch och middag med eftermiddagste/kaffe under vandringen

·      Guider, kökspersonal, hästar och mulor

·      Bhutans hållbarhetsavgift på 100 USD per dag per person (1,500 USD)

·      Bhutans inresevisum

 

Priset inkluderar inte:

·      Försäkring: Rese-/Olycks-/Medicinsk/nödutrymning

·      Privat rum om inte tillägg för enkelrum betalas.

·      Alkoholhaltiga drycker/läsk

·      Tips till personal (USD 150

·      Indiskt visum (USD 20)

·      Telefon, tvätt, mineralvatten, läsk och alkoholhaltiga drycker.

·      Kostnad för nödutrymning om det behövs

·      Alla andra personliga utgifter.

 

En dag på din trekking/vandring

 

Även om varje dag är annorlunda, med hänsyn till vädret, gruppens allmänna tempo och längden på dagens promenad, börjar din dag generellt med morgon-te vid ungefär 6 till 6:30 på morgonen. Sedan får du en skål med varmt vatten för tvättning. Sedan behöver du packa din duffelväska och din dagryggsäck och komma till mässtältet för frukost. Efter frukost slår vi leden och går vanligtvis i cirka 3 till 4 timmar innan vi stannar för lunch. Vi ger dig ungefär en och en halv timmes vila under lunchen, vilket ger tillräckligt med tid för personalen att äta lunch och packa. Vanligtvis efter 3 till 4 timmars promenad avslutar vi dagens promenad vid 16.00. Te/kaffe och snacks serveras vid ankomsten till lodgen. Din gruppledare organiserar ofta sidoturer på eftermiddagen. Din middag serveras vanligtvis runt 19.00.

 

Vårt Team

 

Våra lokala gruppledare är mycket välutbildade inom alla aspekter av trek, bevarande, första hjälpen med specialisering på höjdsjuka, nödprocedurer och har omfattande kunskaper om områdets naturhistoria. Sherpas: Deras uppgift är att leda vägen och fördela lika belastningarna till bärarna.

 

Kock och kökshjälpare: Ansvarig för din mat. Hygien av hög standard beaktas vid tillagning av maten. Mulhanterare: leder mulorna för att bära ditt bagage till destinationen.

 

Klimat:

 

Okt/Nov och Mars/April På trek på lägre höjd (2500m till 3500m) under dagtid kan maxtemperaturen vara runt 10C till 20C och min temperaturen kan vara -5C till 5C. Det är generellt klart på morgonen med moln som rör sig in på eftermiddagen.

 

Nov/Dec/Jan/Feb På trek på lägre höjd (2500m till 3500m) under dagtid kan maxtemperaturen vara runt 5C till 15C och min temperaturen kan vara -10C till 5C. Det är generellt klart på morgonen med moln som rör sig in på eftermiddagen.

 

Packning:

 • Flygplansbiljetter eller e-postbekräftelser

 • Pass (det bör finnas minst 6 månaders giltighetstid kvar när du reser)

 • Visum till Bhutan (du får ditt visum vid ankomsten)

 • Visum till Indien (om du anländer tidigt till Delhi och stannar kvar efter resan)

 • Kopior av viktiga dokument såsom pass och visum  

Huvud:

 • Varm mössa i ull eller syntet som täcker dina öron.

 • Solhatt.

 • UV-skydd/kategori 2-solglasögon.

 • Pannlampa med extra batterier.

 • Keps, Bandana eller huvudduk, även användbar vid dammiga förhållanden.

 

Övre kroppen:

 • Två bomullströjor eller långärmade skjortor för stadskläder.

 • Två polypropylen- eller ullmixtröjor.

 • En polypropylen- eller ullmix långärmad tröja.

 • En långärmad termisk undertröja, lättviktig helst i ull.

 • En fleecefiltjacka ELLER en Primaloft/Dun lättviktsjacka.

 • En Gore-Tex-jacka med huva, vattentät och andningsbar.

 • För hög höjd, en mycket varm gåsdunjacka med huva (Du får en av oss).

Händer:

 • Ett par lättviktsvindstoppshandskar.

 

Nedre kroppen:

 • Ett par gåshorts.

 • Ett par vandringsbyxor för trekking.

 • Ett till två par byxor/kjolar för stadskläder.

 • Ett par stretchbara löpartights för kvällskläder på lodger.

 • Ett par lättviktiga termobyxor.

 

Fötter:

 • Ett par vandrings-/vandringskängor med bra ankelsupport.

 • Ett par träningsskor, joggingskor och/eller sandaler för stadskläder och på logi.

 • Två par mediumviktiga helst ullstrumpor.

 • Två till tre par linerstrumpor, polypropylen eller ull.

 • Ett par lättviktiga trekkingstrumpor, poly eller ull.

 

Sovsäck- vi tillhandahåller:

 • En dunsovsäck (betygsatt till – 20 Celsius eller -0 Fahrenheit).

 • En fleece-linersäck.

 

OBS! För varje trek tillhandahåller vi dessa 1400 gm till 1800 gm dunsovsäckar beroende på höjd, samt dunjackor.

 

Ryggsäckar och resväskor:

 • En medium ryggsäck (20-25 liter).

 • Du får en stor duffelväska vid ankomst.

 

Tillbehör:

 • Två vattenflaskor (1 liter).

 • Böcker, spelkort, iPod/mp3-spelare, spel, små musikinstrument.

 • Batterier, Laddare etc.

 

Hälsa och bekymmersfri semester:

Det finns inga obligatoriska vaccinationer som krävs för att komma in i Bhutan. Rådfråga dock en läkare för vaccination mot tyfoid, meningit, polio och hepatit. Om du har särskilda kostbehov eller allergier, vänligen meddela oss.

 

Försäkra dig själv:

Vi rekommenderar starkt att du tecknar en omfattande personlig reseförsäkring innan du lämnar hemmet. Detta bör täcka ditt bagageförlust, flygförseningar, sjukdomar och olyckor. Och det ska också täcka dig för nödlandning med helikopter.

 

Pengar:

Den idealiska valutan att ta med dig är USD. Du behöver cirka 6 till 10 USD per dag. Denna summa är för choklad, läsk och öl etc. och även för små donationer i klostren.

 

Dricks:

Även om dricks är helt frivilligt och en personlig sak, rekommenderas följande som riktlinje.

I städerna: För piccolo, servitörer och bärare 2 till 3 USD.

För trek: Vi kommer att samla in dricksen i början av resan så att du inte behöver hålla på att ordna pengar för dricks för olika platser. Från denna pott kommer vi att dela ut dricks till föraren, trekkingpersonalen och din guide i Bhutan. Den rekommenderade summan för hela resan är 150 USD/person.


770 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page