top of page

Heart of Africa - Aug 2026

Uppdaterat: 3 mars

When we die, the wind will erase our footprints. That’s the purpose of the wind.

Then we are gone forever. We are the wind.

- Bushman legend, East Africa -


Arrangör: Destination Jungle, Uganda (Partner sedan 2012)


Välkommen till vårt unika program - Expedition ”Heart of Africa” 2026

Ännu ett unikt program där vi återvänder till vårt fantastiska Afrika och de vackra länderna Rwanda och Uganda. En riktig "Roadtrip" på 14 dagar med Land Cruiser 4x4. Vi startar i Rwandas huvudstad Kigali i söder och kör rakt igenom hjärtat av Afrika, till Ugandas huvudstad Kampala/Entebbe i norr. Vi tar er med på en historisk resa med kungadömen, Dr Livingstones fotspår, Nilens källa, tropiska skogar till storslagna aktiva vulkaner, boutique hotell och mäktiga savanner. Vi reser på småvägar, genom lokala byar, vackra bergsområden och grönskande landskap. Vi möter människorna, tar del av deras vardag och upplever ett riktigt genuint Afrika-äventyr. Välkomna.

På vårt äventyr besöker vi också några av Östafrikas mest artrika och spektakulära nationalparker där vi kan se och uppleva ett fantastiskt och djurliv, bl.a. endemiska fågelarter, lejon, svart noshörning, leopard, afrikansk elefant, afrikansk buffel, också kända som ”The Big Five”. Vi finner också en enorm mångfald av primater som schimpanser, colobusapor, silkesapor och så de mäktigaste av alla "De dimhöljda bergens gorillor".

Vårt program:

Dag 1 - Kigali

Vid ankomst till Kigalis Internationella flygplats välkomnar våra lokala guider oss. Efter en kort transfer till vårt fina utvalda boutique hotel får vi middag, innan det är dags att knyta sig för natten. Boende på Hôtel des Mille Collines

Dag 2 - Kigali

Efter en god frukost beger vi oss ut på en stadsrundtur i Kigali. Rwanda ligger på cirka 1,800 meter över havet och den är spridd över 7 kullar likt Rom. Vi kommer att göra besök på några underbara platser som "Kigali Cultural Village" som är en traditionell marknadsplats där lokala hantverkare och matförsäljare ställer ut och handlar med sina varor, Kigali Cultural Village är också värd för evenemang, workshops, festivaler och musik. Vi kommer också att besöka "Kandt House". Det tidigare hemmet för Richard Kandt som förvandlats till naturhistoriskt museum sedan 2006.


Richard Kandt anlände från Tyskland till Rwanda 1897 på jakt efter Nilens avlägsna källa; han var också en naturforskare och han studerade Nyungwe-skogen och upptäckte arter som t.ex. de gyllene aporna. Middag och övernattning på Hôtel des Mille Collines.

Dag 3 - Nyanza - Butare

Efter en god frukost lämnar vi Kigali och kör sydväst mot Nyungwe nationalpark. Vårt första stopp gör vi i Nyanza, som tidigare var den politiska huvudstaden och värd för det antika kungliga palatset. Denna plats är helt nyrenoverad och visar originalföremål och delar av historien om Mwami, kungen.


Vi äter sedan en god lunch i Butare, den andra staden i Rwanda, som anses vara den kulturella huvudstaden, som är värd för universitetet och nationalmuseet. Vi kommer fram på sen eftermiddag till Nyungwe Nationalpark lagom i tid för middag och övernattning på Nyungwe Top View Lodge.

Dags för en Gin & Tonic om man så önskar. (Obs: Idag kan resan ta upp till 5 timmar.)

Dag 4 - Trekking in Nyungwe Forest National Park - Kibuye

Efter en (tidig 06:00) god frukost, beger vi oss ut i Nyungwe-skogen för Schimpans-vandring, vi ser också den angolanska colobusen. Nyungwe-skogen täcker 1,020 Km2 av gröna kullar, och det gör den till den största orörda tropiska bergsskogen i Östafrika. Nyungwe är hem för 13 olika arter av primater, inklusive schimpanser (det finns cirka 500), Colobus av Rwenzori, Hoest apa, Silverapa, och Babian. Nyungwe är också den viktigaste fågelskådningsplatsen i Rwanda, med över 310 fågelarter. Vi återvänder till vår lodge för lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi till Kibuye vid Kivusjön, för middag och övernattning på fina Moriah Top Hill Hotel. Idag kör vi längs vackra grusvägar genom Rwandas landskap. Njut.


Dag 5 - Lake Kivu - Volcanoes National Park

Efter en god frukost, tar vi er ut på en tidig båttur till ön Idjwi på Kivusjön.

Vi fortsätter sedan vår tur till Gisenyi för att äta lunch. Denna del av landet tycker vi är enastående vacker. Under eftermiddagen anländer vi till "Volcanoes Nationalpark", vid foten av de åtta vackra Virunga-vulkanerna, på en höjd av 2,500 meter. Middag och övernattning på Mountain Gorilla View Lodge. ​​

Dag 6 - Optional Trekking in Volcanoes NP

Efter en god frukost arrangerar vi en vandring för att upptäcka och se de gyllene aporna. alternativt kan vi gå och se Dian Fosseys grav (Gorillas in the mist). Vi tar med vatten och matsäck. På eftermiddagen fortsätt vi resan till Uganda via Cyanika-gränsen (Det är lite spännande) vid Lake Mutanda eller Lake Mulehe, för middag och övernattning på Ichumbi Lodge


Dag 7 - Mountain gorilla tracking in Bwindi NP

Vi äter återigen en tidig frukost och sedan beger vi oss till den tropiska regnskogen Bwindi för gorillasafari. (Spännande) Aktiviteten börjar klockan 08:00 och vi följer ranger-guiderna i grupper på max 8 personer. (Vi delar upp oss i 3 grupper)


Bwindi-skogen i Uganda har cirka 420 gorillor. Det är inte förutsägbart hur mycket tid vi kommer att spendera på att finna gorillorna. Men när vi väl gör det, har vi en timme att observeradem och deras beteenden samtidigt som vi tar bilder och njuter av deras vardag. Vi tar med matsäck och vatten. Middag och övernattning på Ichumbi Lodge.


Dag 8 Bwindi National Park - Ishasha of Queen Elizabeth

Efter en god frukost på Ichumbi Lodge lämnar vi Bwindi National Park och vår resa tar nu en helt ny skepnad. Från djungel och primater till savann och "BIG FIVE" safari. Vi styr mot Queen Elizabeth Nationalpark. Vi kommer fram till Ishasa för lunch. Nu börjar vår traditionella "Game Drive Safari" i den södra regionen av parken, Ishasha, på jakt efter de "trädklättrande lejonen".


Under de varma timmarna på dygnet njuter lejonen av att vila i kronan av fikonträden. Det är spännande att se denna spektakulära plats. Vi besöker ev. Kayonza tefabrik för att smaka det typiska ugandiska svarta teet (om tiden tillåter). Middag och övernattning på Mweya Safari Lodge. Vi älskar Mweya Lodge. (Obs: Idag kan bildresan vara upp till 5 timmar beroende på vägförhållandena.)


Dag 9 - Queen Elizabeth National Park

Efter en enastående frukost, är vi redo för en Safari Game Drive i de norra sektorerna och mot Lake George och byn Kasenyi. Har vi tur, ser vi lejon, elefanter, bufflar, fläckiga hyenor, vattenbockar, ugandiska kobbar. Kanske får vi syn på leoparden som är skygg och sällsynt.


Queen Elizabeth Nationalpark har varierande terräng och utsikt över kratersjöarna och Albertine Rift dalen, vilket gör detta område speciellt och oförglömligt. Vi äter lunch på lodgen. På eftermiddagen gör vi en spännande båtsafari längs Kazinga-kanalen, en av de mest populära platserna i Uganda för dess koncentration av vilda djur, fågelliv och möjligheter till bra naturfotografering.


Här finns det massor med flodhästar, bufflar och elefanter medan vi tar en kall bärs på båten. Middag och övernattning, Mweya Safari Lodge.​​


Dag 10 - Queen Elizabeth - Crater Lakes - Bugoma Forest Reserve

Efter en god frukost kör vi norrut. Vi passerar genom vackra vulkaniska områden med kratersjöar. Vi besöker vänner på Ndali Lodge med utsikt över kratersjöarna och känner oss som "Karen Blixen" för en stund. På eftermiddagen fortsätter vi norrut genom sockerrör, te, banan, kaffe och kakaoplantager, upp till Bugoma Forest Reserve. På lodgen är det möjligt att ordna en kvällspromenad längs skogsstigen för fågelskådning och primater. Middag och övernattning på Bugoma Jungle Lodge.


Dag 11 - Mangabey walk in Bugoma - Murchison Falls NP

Efter en god frukost gör vi en Mangabey-naturvandring i Bugomaskogen. Med sina 410 km2 är Bugoma ett perfekt habitat för både schimpanser och ugandiska mangabeys. Efter promenaden planterar vi ett träd i skogsplanteringsområdet. Vi fortsätter sedan till Murchison Falls National Park och kommer fram i tid för lunch. På eftermiddagen blir det en underbar Safari game drive över de vackra savannerna och nildeltat norr om Murchison Falls.


Detta är Hemmingways favoritplats i Uganda och det var här han kraschade med sitt de Haviland Rapide propellerplan i Januari 1954 (Se länk Ernest Hemingway's Plane Crashes | World History Project )

Middag och övernattning på Paraa Safari Lodge med sin vackra utsikt över Nilen. Ett paradis helt enkelt.

Dag 12 - Murchison Falls National Park

Vi går upp tidigt och tar en kopp kaffe. Sedan åker vi ut på en spännande Safari game drive vid Lake Alberts norra strand. Vi återvänder efter 2 timmar för att äta frukost och koppla av. Efter lunch organiserar vi en båttur längs Nilen, upp till Murchisonfallen. Vi ser en häpnadsväckande koncentration av vilda djur på stranden, inklusive flodhästar, krokodiler och en mängd olika fågelarter, som afrikanska örnar, pelikaner, kungsfiskare, egyptiska gäss och mycket mer. Båtutflykten avslutas med en promenad till toppen av fallen. Middag och övernattning på Paraa Safari Lodge.


Dag 13 - Kampala/Entebbe - Skandinavien

Efter en god frukost, (vår sista på på denna tur), kör vi tillbaka till Kampala. Vi anländer på eftermiddagen för lite shopping innan vi kör till flygplatsen. Avgång från Entebbes flygplats för kvällsflyg kl. 23.30 flight med KLM.

- Programmet är slut, men minnena består-

When you realize the value of all life, you dwell less on what is past and concentrate more on the preservation of the future.

-Dian Fossey-

Teknisk Arrangör: Destination Jungle, Kampala, Uganda Svensk erfaren färdledare: The Search Adventures AB

Programmet innehåller följande service:

 • Alla transfers

 • Full pension förutom drycker

 • Alla transporter i 4x4 Land Cruisers

 • Engelsktalande chaufförer och guider

 • Svensktalande fördledare

 • Chimpans trekking i Nyungwe Nationalpark

 • Bugoma Ugandisk Mangabey vandring

 • Båtutflykter vid Queen Elisabeth och Murchion Falls Nationalparker

 • Kanottur på Buonyoni-sjön

 • Båt tur på Kivu-sjön

 • Besök Muchion Falls

 • Alla inträden och skatter

 • Vatten

 • 1 Gorilla Pass i Uganda Bwindi Nationalpark

 • 1 Golden Monkey guidad vandring i Volcanoes Nationalpark

 • All dricks till lokala guider och chaufförer

Expeditionen inkluderar inte:

 • Flygbiljetter (KLM Rekommenderas avresa 28/8, hemresa 10/9)

 • Reseförsäkring (Obligatorisk)

 • Visum ca 100 USD

 • Enkelrumstillägg 750 USD

 • Drycker (Förutom vatten)
933 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page