top of page

Packlista inför Afrikaresa

Uppdaterat: 16 sep. 2021

The Search ® Adventures har sammanställt en packlista. Har du några frågor om utrustning är du alltid välkommen att kontakta oss. Detta är vår rekommendation och självklart ska du ta med det som du behöver. Tänk dock på att vi har begränsat utrymme på safari och att en väska per person är max vad vi har plats till. Duffelbag/Ryggsäck: Packa gärna i en mjuk väska som t.ex. en duffel bag. Det finns flera riktigt bra sådana i sportbutiker. Storlek som passar är ca 75-90 liter. Jacka/Regnjacka: Vattentät skaljacka eller regnjacka. Det kommer regna. Då brukar det bli riktiga skyfall. Vi kommer att gå ut och vandra och åka på safari oavsett väder. Så var beredd. Regnbyxor: Ett par regnbyxor som är lätta att dra på om det skulle bli mycket regn. Det är bekvämt. Kan vara billigare sort som finns i sportbutiker. Regnkappa eller Regnponcho: En tunn regnponcho att dra över liten ryggsäck och kropp om det skulle regna under vandring eller besök i någon by. Inte helt fel. Sportstrumpor: 6-8 par tunna sportstrumpor att byta med Skor att vandra i, gärna ett par som tål vatten bra: Ett par ordentliga kängor är mycket bra när vi besöker gorillorna och gör djungelpromenader . Men annars är det inget krav. När vi åker Land Cruiser behöver man inte ha skor på sig alls. Lättare gymnastikskor/sandaler: Byt på kvällen och låt dina kängor vila. Skönt också på hotellet, vid poolen eller när du sitter i bilen. T-shirts/kortärmad skjorta/blus: Vandra inte i bomullströja eller t-shirt. När vi vandrar för att se bergsgorillorna kommer det vara fuktigt, varmt och svettigt. Då är det skönare med merinoull tröja eller sporttröja som är fuktavvisande. Det är skönt att ha en t-shirt på kvällen. Shorts: Bästa plagget på dagarna. Gäller både damer och herrar. Hatt/keps: Absolut måste. Solens UV-strålar kan förstöra en hel semester. Solglasögon: Se till att dessa klarar UV-strålning bra. Vi är på ekvatorn och på hög höjd. Så solen tar hårt på oss om vi inte ser upp. Handskar: Tunna handskar är skönt att ha med sig på dagsvandring. Finns i flera former i sportbutiker. Solkräm: Hög solskyddsfaktor. Använd hela tiden. Liten ryggsäck: Bra att ha när vi är i Land Cruisern och ska gå på liten promenad eller på vandringssafari.

Ficklampa/pannlampa/batterier: Pannlampa är bra. När solen går ner är det helt mörkt. Många platser har begränsad el och det blir klart mysigare med ficklampa i den Afrikanska natten. Vandringsbyxor/Slitstarka byxor: Ett par slitstarka byxor är bra när ni vandrar på gorillasafari. Gärna långbyxor då det finns lite kryp och taggbuskar och annat som vi vill undvika. Jeans är inte optimalt. Vattenflaska Minst 1 liter rekommenderas. Vi kommer att se till att ni kan köpa flaskvatten varje dag. Bra att ha egen flaska med sig, för att undvika att dela flaskor i bilarna. Reseapotek Ett litet reseapotek med lite antiseptisk gel, plåster, huvudvärkstabletter och skavsårsplåster rekommenderas. Om du har någon form av allergi är det bra att du tar med dig din allergimedicin. Kamera:Glöm inte extra minneskort och batterier.

Pass/visum: Covidpass med tydlig information om att du är dubbelvaccinerad. Antigen Test/PCR test vid behov. Glöm inte att kontrollera att ditt pass är giltigt minst sex månader efter att du kommer hem från resan.


Vaccinationer: Se text om vaccinationer.130 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page